smoothie

Smoothie od grejpa i spiruline

O algiama smo već raspravljali, ali treba naglasiti kako su alge svestrane, ljekovite i hranjive. Najkorisnija među modrim algama je spirulina,  modrozelena alga koja je bogat izvor hranjivih tvari. 

Ova alga bogat je izvor klorofila i solarne energije. Spirulina ima blagi detoksikacijski učinak na i utječe na povećanje vaše snage, stoga je pogodna za djecu i trudnice, a ostale alge više se preporučaju samo u procesu detoksikacije, te u liječenju raznoraznih zdravstvenih problema. Spirulina sadrži više vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari  od običniog povrća. Jeste li znali da je zbog toga koriste čak i astronauti, jer si u svemiru ne mogu priuštiti svježe povrće? Na taj način, oni dobivaju najvažnije hranjive elemenate.

GREJP – JEDAN OD NAJKORISNIJIH CITRUSA

Pobrinite se da u vašoj zalihi uvijekimate grejp, jedan od vrlo korisnih citrusa. Nisu kiseli kao limun, a sadrže znatno manje fruktoze( voćnog šećera) od naranče, koji u procesu detoksikacije nije pretjerano poželjan. Kombinacija spiruline i grejpa je odlična jer grejp sadrži veliku količinu vitamina C, koji pomaže tijelu apsorbirati sve spirulinine korisne tvari. Grejp također sprječava nastanak bubrežnih kamenca, smanjuje razinu kolesterola, štiti od raka prostate, poboljšava probavu i metabolizam.

GREJP POMAŽE PRI PROCESU MRŠAVLJENJA

Istarživanja su dokazala da čaša soka od grejpa prije jela pomaže pri procesu mršavljenja. Kombinacija grejpa koji je bogat vlaknima i spirulininih proteina utječu na ublažavanje gladi, tako da možete popiti ovaj pametni smoothie ako ste preskočili koji obrok. Dva grejpa sadrže oko 70 kalorija a žlica spiruline 15, čime je ukupno oko 85 kalorija u napitku.

SASTOJCI:

  • 2 grejpa
  • 1 žlica spiruline

PRIPREMA:

Izmiksajte sve sastojke dobro u blenderu i uživajte u svim njegovim blagodatima.

Autor: Nina Kokalj/wellness.hr

Share this Post