alge

Pročišćavajuća i detoksikacijska moć algi

Najučinkovitiji pročišćivači vašeg tijela su definitivno alge. Postoji širok raspon algi, koje nisu samo prehrambeni proizvod, već su također izvrstan alat za njegu tijela.

ALGE SPIRULINA I CHLORELLA

Spirulina i Chlorella su plavo-zelene alge, poznate uglavnom po tome što su najstariji organizmi na Zemlji. Njihova moć čišćenja i osnaživanja poznata je više od stotinu tisuća godina, tako da stvarno zaslužuju pažnju. To su organizmi koji su detoksikacijske prirode jer na sebe vežu svaku vrstu otrovnih, štetnih metala, virusa i bakterija, koje se potom može sigurno ukloniti iz tijela. Osim toga, bogat su izvor hranjivih tvari – bjelančevina i aminokiselina do vitamina i minerala. Oni su poznati i po plavoj boji, koja popravlja DNA te ublažuje opasne učinke elektromagnetskog zračenja. Mogu se koristiti za jačanje imunološkog sustava u procesu detoksikacije kako bi se uklonili probavni problemi i migrene.

MORSKI MINERALI KOŽI VRAĆAJU VLAGU I ČVRSTINU TE POTIČU CIRKULACIJU

Alge također možete koristiti kao obloge i maske za tijelo. Morski minerali od morske trave koži vraćaju vlagu i čvrstinu. Alge potiču cirkulaciju krvi i poboljšavaju opskrbu kisikom. Tretmani s maskama i oblogama od morskih algi posebno su učinkoviti ako imate problema s labavom kožom, celulitom, kroničnim reumatizamom i sporim metabolizmom te pomaže kod mršavljenja i njege kože nakon pretjeranog sunčanja. Nakon tretmana s algama vaša koža će biti glatka i čvršća te će vam pružiti osjećaj lakoće i svježine.

SMEĐE ALGE

Jeste li čuli za smeđe alge ili norvešku morsku travu? I ove alge imaju detoksikacijska svojstva, ali također sadrže i organski jod, koji je od velike pomoći ako imate problema sa štitnjačom. Osim što regulira ravnotežu ove važne žlijezde djelotvorno utječe i na mršavljenje, pomaže u gubitku suvišnih kilograma i pozitivno utječe na metabolizam. Jod i drugi minerali u algama povećavaju količinu minerala u svim organima i poboljšavaju nihovu funkciju. Sve to imati će utjecaj na izgled vaše kože. Za bolje rezultate pomlađivanja i gubitak težine također se preporučuje kombinirati alge u prehrani.

Autor: Nina Kokalj/Aroma Herbal Hrvatska

Share this Post