Kako se na jednostavan način možemo sami riješiti celulita?

Kako se na jednostavan način možemo sami riješiti celulita?

Celulit je smetnja, koja opterećuje većinu žena i  pojedine muškarce. Celulit je vjerni pratilac većine žena, koji često utječe na njihovo samopouzdanje.

Efekt narančine kore na koži može se otkloniti ili ublažiti kombinacijom pravilne prehrane, vježbe i masaže. Vrlo učinkovita masaža može se provesti kod kuće. Vaš svakodnevni život biti će obogaćen s prekrasnim ritualom i istovremeno ćete uštedjeti mnogo novca.

Masaža poboljšava cirkulaciju, razgrađuje masne stanice, pomaže u uklanjanju štetnih tvari iz tijela i stimulira limfni sustav. Anticelulitna masaža treba na početku biti nježna, zatim ju se može malo pojačati, ali nikad do te granice da vam uzrokuje bol.

KAKO PRAVILNO MASIRATI?

  1. Priprema

Odaberite kvalitetno ulje za masažu. U Aroma Herbalu možete kupiti odlično Cellulite ulje za masažu koje sadrži eterična ulja smreke, naranče i grejpa. Smreka je odličan antiseptik, diuretik i detoks. Eterična ulja naranče i grejpa ubrzavaju rad limfnog sustava, dakle, idealni su sastojci za ulja za masažu. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj aromi osjećati ćete se ugodno i opušteno.

S ugrijanim rukama nježno masirajte problematična područja, zatim također nježno utrljajte ulje za masažu.

  1. Započnite od gležnjeva

Palac i mali prst obje ruke moraju se dodirivati s obje strane gležnja. Svojim dlanovima formirajte narukvicu. Rukama više puta prođemo do vrha nogu. Pobrinite se da taj postupak ponavljate od dna prema gore.

  1. Štipanje

štipkajte područje gdje imate celulit da se formiraju lagane borice. Palcem jedne ruke povlačite u jednom smjeru, a palcem druge ruke u suprotnom smjeru. Kretnje radite na područjima zahvaćenim celulitom i formirate borice. Na taj način ćete potaknuti cirkulaciju.

  1. Masiranje

Manja područja (unutrašnjost koljena, nadlaktice) masirajte s prstima, dok  veća područja (bokovi, bedra, trbuh) masirajte rukama. Kožu stisnite i dignite kao kada mijesite tijesto za kruh.

  1. Gnječenje

S vrhovima prstiju pritišćemo kožu. Gnječenje izvodite samo na području bedara i stražnjice. Na taj način potičemo bolju prokrvljenost na navedenom području. Nakon toga dlanovima se milujte od gležnjeva do stražnjice.

Za učinkovitu masažu uzmite si dovoljno vremena. Važno je da se masirate barem 20 minuta, a ako želite postići najbolje rezultate masaža bi trebala potrajati bar 45 minuta.

Autor: Tjaša Klembas

Share this Post