mango maslac

Zašto je mango maslac idealan za zimsku njegu kože ?

Znate li osjećaj otkrivanja nečega bez čega ne možete zamisliti život? Bilo da je u pitanju dobra šalica kave, popularan hobi ili kozmetički proizvod. Mango maslacje zasigurno jedan od tih proizvoda. Iz našeg iskustva, nikad se nije desilo da je netko tko je probao mango maslacem njegovati kožu – od njega odustao !

Zašto ?

Mango maslac je prava riznica antioksidansa, vitamina i masnih kiselina, kao što su vitamin A i C, te stein, olein, linolna i palmitinska kiselina. Zbog svog veličanstvenog sastava ima vrlo dobar učinak na kosu i kožu. Bijele je boje i nema intenzivan miris.

Mango maslac je idealan za njegu suhe kože zimi

Mango maslac posebno i duboko vlaži kožu. Također sprječava svrbež izrazito suhe kože. To je cjeloviti lijek za kožu na rukama i tijelu. Koristi za i za njegu izrazito suhe kože lica.  Nema boljeg maslaca za njegu kože u zimskim mjesecima kada se koža posebno isušuje zbog hladnoće ili zbog boravka u grijanim zatvorenim prostorijama.

Mango maslac njeguje suhu kosu

Nanesite mango maslac na kosu, pričekajte 15 minuta i isperite. Kosa će biti sjajna, meka i elastična.

Mango maslac čini kožu elastičnijom i smanjuje bore

Vitamin C u mango maslacu ubrzava proizvodnju kolagena, što uvelike utječe na elastičnost kože. Nemojte zaboraviti koristiti manganov maslac ako ste na dijeti.

Mango maslac liječi ragade i ispucalu kožu

Ako je koža ispucana, pomiješajte 2 žlice maslaca od mangana s 5 kapi eteričnog ulja čajevca. Nanesite deblji sloj na pukovinu – brzo će zacijeliti.

Smanjuje ožiljke  i spriječava pojavu strija

Mango maslac ubrzava zacjeljivanje ožiljaka i spriječava pojavu strija. Stoga je vrlo pogodan za prevenciju strija kod trudnica.

Ubrzava oporavak oštećene kože

Mango maslacsmanjuje upalu, svrab i crvenilo, pa ga primijenite za oporavak kože oštećene ekcemima i kožnim bolestima poput psorijaze. Koristite ga nakon tuširanja u zimskim mjesecima kako bi se riješili zimskog prhutanja kože.

Share this Post