lavanda

Napravite lijepe poklone s lavandom

Obožavam lavandu. Njen miris, aktivne sastojke a vrlo lijepo i izgleda u mom vrtu. Baš jučer sam kupio nove sadnice. Jedva čekam da ih posadim. Jako volim izrađivati ​​osobne poklone od lavande. Vjerujem da ćete biti oduševljeni.

Napravite lijepe poklone s lavandom

Prvo nešto o lavandi…

Lavanda, kao član obitelji popularnog bilja (kadulja, timijan, ružmarin…) nije samo lijepa već i jestiva biljka. Njeni cvjetovi i lišće mogu se koristiti svježi ili osušeni za kasniju upotrebu.

Lavanda je popularan dodatak kupkama jer svojim mirisom podsjeća na čistoću i urednost. Miris lavande probudit će uspomene na ljeto, polja ljubičaste boje, slobodu i opuštanje. Osobu ispunjava optimizmom i životnom radošću.

Eterično ulje lavande plemenito je ulje koje će vam pomoći kod mnogih problema: protiv straha, depresije, napada panike, stresa, nesanice …

Eterično ulje lavande dobiva se parnom destilacijom cijele biljke. Od 63-72 kilograma biljke dobijemo 1 litru ulja. Miris je lagan, svjež, biljni do cvjetni. Cvjetna vodica od lavande također je korisna. Ona je nusproizvod u ekstrakciji esencijalnog ulja. Prva petina cvjetne vodice je najviše kvalitete. Ovu vodu nazivamo i hidrolatom.

Kako se lavanda ili njezino eterično ulje mogu koristiti za izradu poklona?

Vrećice od lavande

TREBATE:

UPUTE:

Sašijte manje vrećice od tkanine. Napunite ih lavandom i nakapajte esencijalnim uljem lavande. Čvrsto zatvorite vrećice. Možete ih koristiti za miris po sobama ili ih staviti u ormar među odjeću. Odvratit će moljce i odjeću ugodno namirisati.

Prilikom izrade torbi pustite mašti na volju, jer gotovo nema ograničenja ni u obliku niti boji.

 

Personalizirani šampon za kosu

Sastojci:

UPUTE:

Ulijte šampon u staklenu posudu i umiješajte u ulje jojobe. Zatim dodajte prirodna esencijalna ulja kap po kap i neprestano miješajte. Kad se sastojci dobro sjedine šampon napunite u lijepu bočicu.

Šampon je nježan za kosu ali je istovremeno i jača.

Uvijek ga dajem prijatelju koji voli esencijalna ulja i prirodnu kozmetiku.

Obično ga dam sa CALM maslacem koji sadrži karite maslac i esencijalno ulje lavande za dubinsku hidrataciju kože, prekrasan ten i mekanu kožu. Morate pokušati, to je božansko!

Sprej za osvježivanje odjeće

Trebat će vam 3 stvari:

Bocu napunite vodom (gotovo u potpunosti). Dodajte eterična ulja. Ne smijete koristiti previše esencijalnih ulja. Količina esencijalnih ulja ovisi o veličini boce. Za bocu od 1 litre dovoljno će biti 5 kapi.

Smjesu jako dobro protresti. Također protresti prije svake upotrebe.

Imate li i vi dobar recept?

(Izvor: https://ortosan.hr/aroma-herbal-2/)

Share this Post