anticelulitni gel

Prirodne metode nestanka celulita

Perforirani izgled narančine kore, nepravilan izgled kože uzrokovane nepravilnom distribucijom potkožnog masnog tkiva u određenom području. Najčešće se nalazi na bedrima, stražnjici i području abdomena, a popularno se naziva celulit.

POTPUNO NORMALNI PROCES U TIJELU

Kod većine žena on je, više ili manje izražen te se nažalost, pogoršava tijekom godina. Celulit nije samo problem koji se javlja u osoba s povećanom težinom. S ovim se fenomenom susreću žene s prosječnom tjelesnom težinom, pa i žene mršavije građe. S obzirom na visok postotak (od 80% do 95%)  žena koje su pogođene ovim fenomenom čini se, ukazuje na biološku potrebu i potpuno normalne procese u tijelu. Bitni i najvažniji faktor je da se spriječi povećanje masnih stanica.

Nekoliko savjeta kako spriječiti stvaranje viška masnih naslaga i celulita:
  1. Voda – nema bolje prirodne metode kao što je ova. Mnogi od nas ne piju dovoljno vode preko dana. Kada pijemo dovoljnu količinu vode omogućujemo tijelu da se očisti od toksičnih tvari. Dovoljna količina vode (oko 2 do 3 litre dnevno) također ojačava vezivno tkivo, koje sprječava prodor masnih stanica na površinu kože.
  1. Masaža – pospješuje cirkulaciju krvi u područjima zahvaćenim celulitom. Masaža zahvaćenih područja celulitom povećava protok krvi i cirkulaciju limfnih kapilara, te smanjuje mogućnost nakupljanja masnih stanica i zatvaranje intracelularnog prostora, samim time i nakupljanje masnih nakupina.
  1. Hrana – pravilna prehrana je neophodna u sprijčavanju stvaranja masnih stanica, a samim time i celulita. Unos kalorija bi trebao biti ekvivalentan potrošnji što je više moguće. Konzumiranje odgovarajuće količine svježeg voća i povrća dati će tijelu dovoljnu količinu vitamina i minerala. Tkiva i koža će biti jači i prokrvljeniji.
  1. Rekreacija – redovite tjelesne aktivnosti (4-5 puta tjedno po 1 sat) će ubrzati rad srca i omogućiti tijelu potrebne vitamine i minerale, te pojačanim disanjem ubrzati uklanjanje štetnih tvari i toksina iz tijela.

 

Autor: Aroma Herbal