Sladoled od svježeg voća i jogurta

Kako do lijepih, mekih i mirisnih stopala

Tvrda koža na stopalima uzrokuje niz neugodnih estetskih i zdravstvenih problema, tako da je važno njegovati ih redovito.

Inače, pucanje tvrde kože na petama, može dovesti do infekcija i ozbiljnih zdravstvenih problema. Rješenje za lijepe noge je njegovati ih s kvalitetnim prirodnim proizvodima.

UZROCI ISUŠENE I TVRDE KOŽE NA STOPALIMA

Najčešći razlozi koji uzrokuju  tvrdu i suhu kožu su neprikladna obuća, prekomjerna težina, slaba aktivnost žlijezda znojnica (posebno u starijih osoba), ravna stopala, dugo stajanje na nogama, bolesti štitnjače, psorijaza, visoki tlak, dijabetes, vremenski čimbenici i nepravilna prehrana.

KAKO MOŽETE SAMI RIJEŠITI PROBLEM?

  1. Koristite kvalitetne pilinge, koji sadrže morske soli ili kristalni šećer (preporučujemo piling koji osvježava i ima antigljivično djelovanje). Takav piling odstranjuje mrtve stanice kože i sprječava nastanak tvrde kože.
  2. U slučaju da već imate tvrdu kožu na stopalima prvo je potrebno mehaničko uklanjanje. Morate biti vrlo oprezni da ne uklonite previše kože, jer možete uzrokovati krvarenje. Stopala nekoliko minuta namačite u toploj vodi, a onda počnite uklanjati ili brusiti tvrdu kožu s rašpicom ili za navedeno namijenjenim kamenom.
  3. Koristite kvalitetne hidratantne kreme i losione koji su namijenjeni za njegu nogu ili stopala. S takvim proizvodima stopala će dobiti potrebnu hidrataciju i smanjiti će se nastajanje tvrde kože.
Kako do lijepih, mekih i mirisnih stopala

ZAŠTO JE KREMA CALM NAJBOLJA ZA NJEGU STOPALA?

Krema za stopala Calm je jedna od onih krema s kojom ćete biti oduševljeni već nakon prvog korištenja. Sadrži aloe vera gel, koji je hrani i vlaži vašu kožu te pažljivo odabrana eterična ulja. Čempresovo ulje odlično djeluje na otekline, eterično ulje lavande pomaže eliminirati bol i umor, ulje čajevca ima izvanredna pročišćavajuća i antibakterijska svojstva, a lemongrass eterično ulje hladi, osvježava i ima antiseptičko djelovanje.

Redovitom uporabom kreme Calm vaša stopala će biti meka i mirisna. Izgubit ćete osjećaj umornih nogu i ublažit će otekline na nogama. Tijekom masaže vaša stopala biti će opuštena, a vi ćete uživati u ugodnim mirisima, koje dočaravaju eterična ulja.

Autor: Tjaša Klembas/Aroma Herbal Hrvatska

Podijeli članak s prijateljima