Istražite ljepote top 5 plaža na Kvarneru

Istražite ljepote top 5 plaža na Kvarneru

Široka lepeza plaža koja će udovoljiti svim željama gostiju.

  1. BAŠKA

Baška nudi vam jedinstvene šljunčane plaže.

Baška je malo turističko mjesto smještena u blagoj uvali na jugoistočnoj obali Krka, 19 km od grada Krka. Okružena vinogradima i maslinicima s pogledom na otočić Prvić, Baška je postala jedna od najpoželjnijih destinacija na Kvarneru. Poznata je po 2 km dugoj šljunčanoj plaži, čistom moru i prirodnim ljepotama. Plaža u Baškoj nudi razne sportsko rekreativne sadržaje i pogodna je za obitelji s djecom i ljubiteljima sporta. Baška je također i kulturno-povijesno središte. O tome svjedoči 900 godina stara Bašćanska ploča koja je najstariji pisani spomenik hrvatske kulture a pronađena je u crkvi Sv.Lucije.

  1. RAB

Rajska plaža je posebno zanimljiva za obitelji s djecom željne sporta i zabave.

Najveća i najpoznatija plaža u Loparu je “Rajska plaža”, dužine 1,5 km, uz koju je smještena većina hotela i apartmana, te poznato turističko naselje “San marino” s najvećim autokampom na otoku. Osim rajske plaže preporučujemo i plažu “Sahara” i “Ciganka”, a ima i puno manjih plaža u brojnim uvalama i sve su pješčane.

Rab je otok različitosti i suprotnosti. Na sjeveru brdski masiv i ogoljeli okoliš od bure, na jugu pješčane plaže, šljunčane ili pak stjenovite
Istražite ljepote top 5 plaža na Kvarneru

Čisto i bistro more, sugestivna priroda, te gostoprimstvo stanovnika otoka Raba prepoznatljiva su obilježja koji će vaš boravak na Rabu učiniti posebnim. Rab je otok različitosti i suprotnosti. Na sjeveru brdski masiv i ogoljeli okoliš od bure, na jugu pješčane plaže, šljunčane ili pak stjenovite. Tako će svatko na Rabu pronaći neki vlastiti kutak za sebe.

3. LOŠINJ
Vespera: smještena u sunčanoj uvali, u jedinstvenom skladu zelenila šume.
Jedna od najljepših uvala u Sunčanoj uvali. Plaža je šljunčana s pristupačnim ulazom u more što je prikladno za obitelji s djecom. Dio plaže je betoniran. Plaža je zbog svoje kvalitete i čistoće dobila Plavu zastavu, a tu su i bolničari. Na plaži su dostupni za razne sportske aktivnosti koje će obogatiti vaše dane na odmoru.

Istražite ljepote top 5 plaža na Kvarneru

4. MOŠĆENICA
Prekrasne dvije plaže u Mošćeničkoj Dragi niz su godina glavni razlog ljetovanja mnogih stranih i domaćih turista.
Zbog prekrasnog pogleda na cijeli Kvarnerski zaljev, Mošćenice su omiljeno izletište brojnih grupa turista, ali i polazište ljubitelja pješačenja i planinarenja. Mošćenice vam osim svoje kulturne baštine I prekrasnih plaza nude i nekoliko zanimljivih pješački staza.

5. CRIKVENICA
Crikvenička obala pruža 8 km pješćanih i šljunčanih plaža povezanih uređenom šetnicom.
Turistički je Crikvenica na interesantnoj lokaciji što je s jedne strane blizu najljepših kvarnerskih otoka poput Krka I Raba, a s druge isto tako u blizini Like, dakle Parka prirode Sjeverni Velebit i malo dalje prekrasnih Plitvičkih jezera.
Autor: uniline.hr

Foto by: tripadvisor.com/istriasun.com

Podijeli članak s prijateljima