Nikad bogatija manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2017.

Nikad bogatija manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2017.

Pelješki vinari i ove godine vas pozivaju da 1. i 2. prosinca posjetite njihov poluotok i obiđete nove i stare vinarije te uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog.

 Uz tradicionalni obilazak vinarija glavni dio programa manifestacije „Dani otvorenih vrata peljeških podruma“ odvija se u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima.

Tamo će u petak, 1. prosinca, 18 mladih peljeških enologa ocijeniti mlada vina autohtonih sorti berbe 2017., a održat će se i natjecanje u pripremanju lovačkog gulaša. Osim u ukusnom gulašu i odličnim vinima, svi koji posjete Dom vinarske tradicije, uživat će i u nostalgičnoj izložbi crno-bijelih fotografija koja prikazuje nekadašnji način života u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Subota, 2. prosinca rezervirana je za obilazak peljeških podruma i degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu.

„Pripreme za dvanaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku.  “Ove godine očekuje se rekordan broj posjetitelja“, ističu u Udrugama Plavac mali – Pelješac i Pelješki vinski puti organizatori  manifestacije koja u prosincu svake godine okupi više od tri tisuće posjetitelja.

Više informacija na linku.

Share this Post