Marunada u Lovranu 2017

Marunada u Lovranu 2017

Kako su Lovranci, osim na trešnje, ponosni i na svoje marune, posvetili su im čak tri vikenda u listopadu. Prvog se vikenda održava u obližnjem selu Lignju (14. do 15. listopada), drugog vikenda u Dobreću (21. do 22. listopada), a posljednjeg vikenda u samom Lovranu (27. do 29. listopada 2017.), održava fešta nazvana Marunada.

Ovogodišnja Marunada održava se po 44. put, a glavna fešta u Lovranu odvija se na glavnom trgu (Brajdice) i ima cjelodnevni program folklora, nastup puhačkih orkestara te zabavne glazbe.

Tih dana održavat će se još i boćarski turnir, planinarsko druženje, natjecanje u športskom ribolovu, susret oldtimera, kao i brdska utrka od Medveje do Lovranske Drage i Vojaka.

Na Fešti se nude proizvodi spravljeni od kestena, tradicionalnih pečenih maruna i drugih od njih sastavljenih jela, pa sve do različitih slastica, kolača i torti. No, ne sadrže ipak sve pripremljene delicije kesten, pa tako posjetitelji mogu uživati i u domaćim medicama, rakijama na bazi meda kao i u domaćem mladom vinu.

 

Autor/Photo by: putovnica.net

Share this Post