mramornica

Istarska spilja Mramornica: Jeste li već upoznali ovu krašku ljepoticu?

Kroz Brtoniglu ne smijete proći, a da ne posjetite jedan od prirodnih fenomena, špilju Mramornicu čiju unutrašnjost speleolozi svrstavaju među najvećim i najljepšim podzemnim prostorijama u Istri.

JEDNA OD NAJVEĆIH ISTARSKIH ŠPILJA

Mramornica se prvi put spominje u spisima poznatog putopisca Alberta Fortisa iz 1770. godine, a danas je otvorena svim mlađim i onim starijim istražiteljima željnih pustolovina. Kako prenosi portal coloursofistria.com, već od samog ulaza u spilju, okomite stube vode do velike dvorane bogate sigama raznih boja, velikim stalagmitima visokim do trinaest metara i širine do deset metara.

Istarska spilja Mramornica: Jeste li već upoznali ovu krašku ljepoticu?

Spiljske staze su uređene i osigurane pa s njih možete sigurno zaviriti u nedostupne dijelove Mramornice koji se, tajanstveni i atraktivni, pružaju do neslućenih dubina Zemljine utrobe.

BOGATSTVO SADRŽAJA

Špilju Mramornicu lako ćete pronaći prateći putokaze do agroturstičkog domaćinstva Sterle u čijem se okrilju nalazi. Svi ljubitelji prirodnih atrakcija, osvježenje za cijelu obitelj pronaći će u podzemnim dvoranama Mramornice, a vesele aktivnosti očekuju ih i na agroturističkom imanju.

Istarska spilja Mramornica: Jeste li već upoznali ovu krašku ljepoticu?

Autor: wellness.hr/coloursofistria.com
Foto by: coloursofistria.com

Podijeli članak s prijateljima