cavtat

Atraktivnost renesanse i luksuz prirode

Cavtat je grad predivnih palača, ljetnikovaca i hotela, ugodne klime, bujne vegetacije, lijepih plaža i uvala.

Ovaj grad je jedina i najveća urbana jezgra u Konavlima koja je građena planski. Mjesto je bogato turističkom ponudom i tu svatko može naći ponešto za sebe. Cavtat se smjestio na poluotoku Rat koji s poluotokom Sustjepan zatvara dobro zaštićenu i pristupačnu uvalu. Na mjestu današnjeg Cavtata nalazila se grčka kolonija Epidurum te su zatim rimljani osnovali svoju koloniju Epidaurus.

ŠTO GA ČINI ATRAKTIVNIM?

Jednom od najatraktivnijih destinacija na Jadranu čine ga upravo njegove prirodne ljepote i bogato kulturno povijesno nasljeđe. Od povijesnih spomenika posjetite mauzolej obitelji Račić (djelo najpoznatijeg hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, nalazi se na groblju sv. Roka), broje stare palače i rezidencije pomoraca, rimske ostatke kazališta, gradske zidine, knežev dvor (renesansna palača iz XVI stoljeća, nekada je bila sjedište dubrovačkoga kneza dok je danas galerija koja čuva veliki broj umjetnina).

IDEALNA LOKACIJA ZA JEDNODNEVNI IZLET

Cavtat je idealno mjesto za polazak ne jednodnevne izlete. Tako možete posjetiti Mljet, Korčulu, Elafite, Pelješac, te brojna ostala mjesta. Uputite se na Morsku stazu i iskušajte se u rekreativnom jahanju kroz konavosku prirodu, posjetite Ćilipe, mjesto u kojem se održavaju razne folklorne i kulturne manifestacije.

SPORTAŠI, BIRAJTE!

Ljubitelji sporta i aktivnog odmora u Cavtatu mogu uživati u odbojci na pesku, rukometu, nogometu, surfanju, jet-ski, ronjenju, podvodnom ribolovu, podvodnom fotografiranju, jedrenju i raznim vodenim aktivnostima.

Autor: adriagate.com/wellness.hr

Foto by: TZ Općine Konavle

Share this Post