festival palacinki

Zimski Zagrebački festival palačinki

Koristimo ovu prigodu obavijestiti sve drage palačinkoljupce kao i one koji će to tek postati kako će se ovogodišnje, drugo, zimsko izdanje Festivala palačinki održati u razdoblju od subote, 17. prosinca 2016. do petka, 30. prosinca 2016., u ugodnom prostoru hotela Dubrovnik, uz nezaboravan pogled na jedinstveni blagdanski ugođaj središnjeg zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića.

Uz cjelodnevni glazbeni i zabavni sadržaj, okrunjen bogatom ponudom ovih toplih slastica kako autentičnih tako i onih kreativnih i inovativnih svjetskih receptura, posjetitelji će, također, imati prigodu uživati u raznim slatkim i slanim delicijama, toploj čokoladi, čajevima, kuhanom vinu, ali i bogatoj ponudi božićno-novogodišnjih darova za naše najmilije.

PROJEKT JE ZAMIŠLJEN KAO PIKNIK NA OTVORENOME, UZ GLAZBU DJ-A TE S MLADIM I POZNATIM VODITELJIMA IZ JAVNOG ŽIVOTA.

Prvoga dana Festivala su organizirane humanitarne akcije za pomoć različitim društvenim skupinama (djeca, mladi, osjetljive i ugrožene skupine, životinje) na kojima su bile angažirane mnoge poznate osobe, a sve su pratili mediji.

Drugi i treći dan Festivala su obilježila natjecanja u brzini jedenja palačinki, vještini pečenja palačinki, izboru najveće tave te najveće palačinke, utrkivanja s palačinkama i slično. Također, Festival su pratile edukativne, kreativne i zabavne radionice za djecu, mlade i za ostale uzraste, ali i ekološke, likovne, znanstvene, umjetničke i sportske radionice te kazališne predstave i projekcije crtanih, igranih, dokumentarnih filmova.

CILJ OVE MANIFESTACIJE

Cilj ove manifestacije je da popularizira i da doprinese razvoju palačinkarstva i palačinkarnica kao dodatnoga ugostiteljskog i zabavnog sadržaja u našem gradu. Događanje će se nastaviti razvijati kao turističko-ugostiteljsko-zabavni projekt jedinstven po sadržaju i karakteru te će se jedanput godišnje organizirati u Zagrebu, ali i u ostalim gradovima Republike Hrvatske.

Sve Vas srdačno pozivamo da nam se pridružite i radujemo se našemu susretu na ovogodišnjem, zimskom Festivalu palačinki!

Autor/Photo by: croatia.hr

Share this Post