Wellness menadžeri – nova generacija spremna za tržište rada

Wellness menadžeri – nova generacija spremna za tržište rada

U petak, 4.svibnja 2018. godine, iz Učilišta Lovran,  izašla je 13.-a generacija wellness menadžera, ukupno njih 14. Školovanje su započeli u jesen 2017. godine.

Nova generacija wellness menadžera završila je svoje školovanje u Učilištu Lovran – Wellness i Dental Akademiji. U svojem su šestomjesečnom usavršavanju kroz teorijska predavanja, gotove predloške i praksu stekli konkretna znanja i vještine upravljanja wellness centrom odnosno naučili su kako planirati wellness prostor, programe i ponudu usluga, kako organizirati rad i voditi wellness tim, kako provesti nabavu i kontrolirati potrošnju proizvoda za rad te kako upravljati poslovnim rezultatom i izračunati pokazatelje poslovanja.

Posebna pažnja bila je na marketingu i promociji usluga putem interneta te na izradi SOP –a odnosno priručnika koji propisuje pravila ponašanja, odnosa i komunikacije s gostima, suradnicima i upravom,izraditi pravila i radne upute za pružanje usluga. Također, polaznici su naučili sve o higijeni i zaštiti na radu, kako klijenata tako i wellness djelatnika.

Završni ispit se sastojao od pismenog dijela i izlaganja završnih – seminarskih radova.

Pohvalno je to da su polaznici Wellness i Dental Akademije u svojim prezentacijama završnog rada  pred strogom i zahtjevnom komisijom i svojim kolegama itekako pokazali da su potpuno spremni na funkciju koja ih očekuje, a uz to bila im je to još jedna prilika za međusobno učenje.

Jedna od zanimljivijih prezentacija završnih radova, bila je ona na temu „Marketing plana u wellness centru“  koju je pripremila i odlično isprezentirala Monika Bačić.

Također, Nadica Milanović Marković imala je odličnu prezentaciju na temu „Standardna pravila i procedure za wellness djelatnike spa Katarina“,  inače wellnessa čija je uspješna voditeljica već dugi niz godina.

Laura Pulić s „Planom promocije Aroma Herbal proizvoda“ pojasnila je kako uspješno promovirati i prodati kozmetičke proizvode za profesionalnu i kućnu njegu, detaljno objašnjavajući svaki korak u svojem planu promocije te tom prezentacijom dala svojim kolegama ideje budući da neki od njih planiraju slične projekte.

U svakom slučaju, svi polaznici s novostečenom titulom wellness menadžera složili su se da je ova edukacija znatno doprinijela na razvoju njihovih novih znanja te će im znatno koristiti za razvoj njihove daljnje profesionalne karijere.

 Certifikat za wellness menadžera dobili su:

 • Nadica Milanović Marković s već spomenitim naslovom završnog rada „Standardna pravila i procedure za wellness djelatnike“
 • Daniela Bracanović, završni rad na temu„Standardna pravila i procedure za djelatnike wellness i spa Aura Botanic spa garden“
 • Jana Radobuljac, završni rad na temu “Standardne operativne proceure za djelatnike wellness centra hotel Imperial – Remisens hoteli“
 • Loredana Jukić, završni rad na temu „ Wellness profil – Oaza mira“
 • Sanja Špehar, završni rad na temu „Priprema investicijskog projekta Akademski wellness hotel“
 • Živa Koncilija, završni rad na temu „Butik wellness hotel Freja“
 • Sandra Marečić, završni rad na temu „Strateški menadžment s osvrtom na funkciju wellness menadžera“
 • Tina Herout, završni rad na temu „Spa profil i priprema marketing plana wellnessa „La Vie“
 • Noah Frankić, završni rad na temu „SOP za wellness djelatnike wellness centar Feingeuhl Beuty & Spa u hotelu Ferienhotel Fernblick u Austriji“
 • Nina Malnar Travaš, završni rad na temu „Zdravstveni turizam kao potreba društva“
 • Mira Trebješanin, završni rad na temu „Outsoursing na primjeru wellnessa hotela Princess bar u Crnoj gori“
 • Iva Jakopec, završni rad na temu „Wellness profil Wellness&spa centra Saline“
 • Laura Pulić, završni rad na temu „ Plan promocije Aroma Herbal proizvoda“
 • Monika Kožul, završni rad na temu „Wellness caffe“

Sve radove, zainteresirani za upis na program Wellness menadžer u sljedećoj školskoj godini, mogu pogledati u Učilištu Lovran – Wellness i Dental Akademiji, a sve informacije o programu školovanja mogu potražiti na linku.

„Zadovoljstvo mi je da ste ovu diplomu zaslužili isključivo svojim znanjem i trudom, ali isto tako znajte da smo uvijek tu za vas, što god vam trebalo.“ – zaključila je na svečanoj promociji  dr.med. Jelica Popić, ravnateljica Učilišta.

 

Autor : Nina Malnar Travaš

 

Share this Post

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina.

Zeleni kašasti sokovi dobivaju se blendanjem svježeg zelenog lisnatog povrća i voća uz dodatak vode. Takvim se postupkom sačuvaju hranjive tvari iz voća i povrća koje bi se obradom izgubile ( kuhanjem, konzerviranjem, pečenjem…).

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina. Miješanjem s voćem dobiva se zdravi, osvježavajući, fini sok koji je: ukusan i lagan, pun vitamina, minerala i vlakana, poboljšava izgled kože, kose i noktiju, daje potrebnu energiju i osvježenje, potiče prirodno mršavljenje, poboljšava raspoloženje, daje tijelu sve neophodne nutrijente, sprječava starenje stanica i karcinom, normalizira probavu, poboljšava pamćenje, bistrinu uma i koncentraciju, lako se priprema, mogu ga piti svi članovi obitelji.

SOK OD KIVIJA I BANANE

Sastojci:

 • 2 – 3 kivija
 • 2 banane
 • 1 list celera
 • 2 lista peršina
 • 1 – 2 čaše vode

Priprema:

Kivi i bananu narežite na šnite, stavite u blender, dodajte vodu i uključite blender 1 – 2 minute. Dodajte peršin i celer i blendajte još 2 – 3 minute.

SOK OD KELJA I JABUKE

Sastojci:

 • 4 jabuke
 • sok pola limuna
 • 5 listova kelja
 • 2 čaše vode

Priprema:

Jabuku narežite na šnite i izblendajte sa čašom vode. Dodajte 5 usitnjenih listova kelja, sok limuna, ostatak vode i blendajte još 2-3 minute.

 

Share this Post