umag

Umag: Osvaja šarmom Mediterana

Umag, prvi grad na ulasku u Istru sa sjevera osvaja svojim šarmom, raznolikošću i bogatstvom ponude. Umag je gradić koji kroz  45 km obale i zanimljivo zaleđe sintetizira posebitosti čitave regije i možda je najbolji uvod u jedan drugačiji doživljaj Mediterana.

Grad Umag ima izuzetno zanimljivu povijest: otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama stare gradske jezgre – sačuvani su dijelovi zidina i kula, ali i renesansne i barokne zgrade i crkve…

U zaleđu nailazimo na prekrasna brežuljkasta mjesta- utvrde s nevjerojatnim vidicima i zadivljujuće prošlosti te mnoštvo agroturizama s autohtonim delicijama i prijateljskim domaćinima. Umaško more kristalno je čisto i pogodno za kupanje od svibnja do listopada.

I ono što je najvažnije: u proteklih nekoliko godina iznimno je razvijen turizam te destinacija obiluje visokokvalitetnim smještajnim objektima, bilo da je riječ o luksuznim ili obiteljski orijentiranim hotelima, vilama, apartmanima ili ekološki uređenim kampovima, a sve u skladu s istinskim duhom prirode i Mediteranom kakav je nekad bio.

Umag: Osvaja šarmom Mediterana

ŠTO RADITI U UMAGU?

Posjetite…

  • Umaške gradske zidine, s djelomično očuvanim gradskim vratima i pomičnim mostom iz 10. st.
  • Crkvu sv. Roka iz 16. st. s oslikanim stropom
  • Muzej grada Umaga s izloženim posudama i starim zanatima iz rimskog razdoblja
  • Izložbe u umaškim galerijama, među kojima je popularna Galerija Marinunutar gradskih zidina

KADA POSJETITI UMAG?

Čitave godine! Umag nudi ponešto u svakoj sezoni. Od zimskih festivala, karnevala, dana posvećenih wellnessu, preko proljetnih i jesenskih gastro manifestacija ili poznatih sportskih događanja kao što je umaški teniski turnir ATP u srpnju. U Umagu nikada nije dosadno.

Autor: wellness.hr/coloursofistria.com

Foto by: coloursofistria.com

Podijeli članak s prijateljima