Poreč Open Air – Festival of Life

Poreč Open Air – Festival of Life

Festivalski program koji je počeo 23. lipnja i traje do 16. rujna sastoji se od ukupno četiri kategorije programa: Street Performance, Music Nights, Cinema and Theatre i Special events.

Street performance nudi niz raznovrsnih događanja pa svatko može pronaći nešto za sebe. Circus in the City ponedjeljkom pretvara grad u cirkus na otvorenom. Ulice zauzimaju žongleri, hodači na štulama, akrobati i gutači vatre, a kulminaciju programa čini završni nastup na ljetnoj pozornici na Rivi. Svakog četvrtka, u sklopu programa Princess Ball možete kročiti u bajkovit svijet poznatih crtanih likova i zaplesati na balu s „pravim“ princem i princezom.

Ove godine program glazbenih večeri širi se i na skrivena i zaboravljena gradska mjesta za intimniji ambijent. Tako će osim dosadašnjih lokacija, nekoliko gradskih trgova oživjeti uz glazbu. Glazba će vas pratiti na putu kroz starogradsku jezgru, dočekati iza svakog ugla i na mnoštvu porečkih trgova, kako bi cijeli Poreč živio i plesao u istom ritmu.

U sklopu Cinema and Theatre programa svi filmofili će doći na svoje jer svakodnevno tijekom festivala mogu uživati u Open Air Cinema programu uz filmove različitih žanrova. Nedjelje su rezervirane za interaktivni edukativno-zabavni program Istra InSpirit namijenjen cijeloj obitelji prikazujući sve posebnosti Istre i Poreštine, od mitova i legendi do gastronomije.

Očekuju nas i posebna događanja, nakon koncerta otvaranja festivala, Vatre & Pavela, iz tjedna u tjedan, tijekom srpnja i kolovoza, na ljetnoj pozornici na Rivi zabavljat će vas svjetski tribute bendovi Queen, Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers, U2 i Coldplay.

Kraj kolovoza rezerviran je za MTV Summerblast, najbolji party za završetak ljeta. Sredinu rujna dočekat ćemo uz gastronomski doživljaj, Tunalicious Street Food Festival, koji okuplja sve ljubitelje specijaliteta od tune te nudi vrhunsku zabavu za zatvaranje festivala uz jedno od najvećih imena domaće glazbene scene, Gibonnija.

Ne propustite ljetne doživljaje koje ćete pamtiti zauvijek!

 

Više informacija o festivalu pogledajte OVDJE.

 

Autor/Photo by: croatia.hr

 

Share this Post