Otkrijte top 5 plaža u Istri

Otkrijte top 5 plaža u Istri

  1. MEDULIN

Medulinska pješčana plaža Bijeca posebno se preporuča obiteljima s malom djecom.

Medulin je danas poznato turističko odredište s izuzetnom ponudom smještaja i sadržaja. Krasi ga predivna obala i brojni otočići razasuti oko njega te velik izbor plaža. Najpoznatija plaža u Medulinu je plaža Bijeca koja se prostire kilometar uz obalu. Plaža je pješčana s blagim ulazom u more što je prikladno za djecu i starije ljude, a mlade će privući igra odbojke u plićaku. Na njoj se mogu unajmiti ležaljke i suncobrani, a djeca će se zaigrano satima spuštati niz aquagan. Iznad plaže može se naći mjesto u ugodnoj sjeni stabala pa na plaži Bijeca možete provesti cijeli dan. U mjestu se nalaze brojni restorani, trgovine i barovi. Medulin je savršeno mjesto za odmor gdje možete naći mir, a i dobru zabavu.

  1. RABAC

Rabac, zbog niske bijelih šljunčanih plaža, kristalno čistog i bistrog mora, nazvan je “biserom Kvarnera”.

Zbog lijepe uvale i pitoma kraja ubrzo ga posjećuju prvi izletnici. Splet plažica, uvala i dražica, mediteransko raslinje, mnogobrojni lokali s domaćom kuhinjom, večernji izlasci ribarskih i izletničkih brodica prežimlju se i isprepliću s modernom i kozmopolitskom Europom željnom odmora, mira i maštovitog provoda.

  1. POREČ

Čiste i uređene plaže i uvale te brojni sportski sadržaji su znak Poreča. Bogat turističkom tradicijom, Poreč nudi obilje turističkih sadržaja i raznovrsnost turističkih smještaja. Najveći smještajni kapaciteti Poreča, hoteli, apartmani i bungalovi, razvili su se oko dviju najljepših uvala, Plavoj i Zelenoj Laguni, gdje je i koncentriran najveći dio sadržaja vezanih za morske radosti kao što su kupanje, izležavanje na pijesku, ispijanje napitaka u beach barovima, skijanje na vodi, ronjenje, surfanje i izleti brodicama.

  1. UMAG

Umag vam daruje najljepši dinamičan obiteljski ili sportski aktivan odmor.

Umag obiluje sportskim terenima i raznim sportskim sadržajima za ronjenje, jedriličarenje, skijanje na vodi, surfanje, tenis, kašarku, nogomet, odbojku, rukomet, ali i mogućnosti za jahanje konja, pun jerazličitosti između modernog i tradicionalnog.

  1. VRSAR

Najbolje plaže su: Vrsar, Valkanela, Koversada.

Prekrasno turističko mjesto pitoma izgleda i ugođaja. Plaže podno Vrsara karakteristične su po kamenjaru, a u njegovoj blizini nalazi se i najveća nudistička plaža u Europi, Koversada, zbog koje je naširoko poznat i atraktivan nudistima i naturistima iz cijele Europe. Mali kuriozitet je i taj što je Vrsar posjećivao i Giacomo Casanova.

Autor: uniline.hr

Share this Post