wellness more

Naše je more prirodni wellness

More zaista na nebrojeno načina doprinosi zdravlju. Pomaže u borbi protiv akni i prhuti, čini kožu glatkom, doprinosi sveukupnom poboljšanju raspoloženja čovjeka… Zato je odlazak na more uistinu najbolji wellness, koji vam priroda daruje s ljubavlju.

ZARONITE U MORE

Mnogi su čuli da je morska voda pogodna za čovjeka, no što more zaista čini za naše zdravlje? Svi smo mi građeni od vode. Dvije trećine našeg tijela čini voda, a jedini mineral koji možemo uzimati je sol. Svatko od nas ima elemente morske vode u svom organizmu. Evo na koje sve načine morska voda djeluje na čovjekov wellbeing…

1) Morska voda djeluje čarobno protiv akni i ožiljaka. Sol je odličan agent za liječenje i čišćenje. Natrijev klorid pomaže u čišćenju kože i često je učinkovit za blaže akne. Umjesto da koristite agresivne kemikalije koje mogu oštetiti pore i uzrokovati ožiljke, zaronite u more.

Mnogi su čuli da je morska voda pogodna za čovjeka, no što more zaista čini za naše zdravlje?

2) More liječi posjekotine i rane. Je li Vam ikada rečeno da uđete u more kada se ogrebete? Morska voda se koristi kao sredstvo za čišćenje već tisuću godina. Otklanja toksine s tijela i liječi posjekotine, te također isušuje gnoj u ranama, prenosi hubsy.hubpages.com.

3) Slana voda je prirodni šampon za kosu. Jeste li primijetili kako Vam je kosa izrazito suha nakon kupanja u moru? Razlog tome je što sol u moru očisti sva ulja u kosi. Ako imate izrazito masno vlasište, tada je kupanje u moru odličan način da odstranite višak ulja na prirodan način. Morska voda također daje volumen kosi i otklanja prhut, pogotovo kada su čestice soli u moru veće, djeluju poput prirodnog pilinga.

4) Čisti sinuse i nazalni prolaz. Ako ste ikada išli u more dok ste imali začepljen nos, vjerojatno ste doživjeli da Vam je morska voda pročistila nazalni prolaz. Moguće da Vam je i doktor rekao da pročistite nos ulijevajući vodu pomiješanu sa soli u nosnice uz pomoć posebnog lijevka. Zašto biste koristili poseban pribor kada jednostavno možete zaplivati u moru?

5)Plivanje u moru pomaže u održavanju tjelesne aktivnosti. Kada plivate, koristite mišiće u ramenima, rukama i nogama koje ne koristite kod drugih aktivnosti, stoga je plivanje često preporučljivo kao odličan način tjelovježbe. Jedan sat plivanja sagorijeva oko 650 kalorija.

Wellness.hr

Podijeli s prijateljima