najsladi otok na svijetu

Najslađi otok na svijetu nalazi se u Hrvatskoj

Jedna od najljepših značajki našeg mora su brojni otoci i otočići, a upravo jedan od njih – Galešnjak, smješten u zadarskom arhipelagu, postao je top destinacija za sve zaljubljene iz cijelog svijeta.

Otok zaljubljenih ili otok ljubavi smješten je u Pašmanskom kanalu između otoka Pašman i mjesta Turanj na kopnu. Velik je tek 0.132 km2, piše 24sata.hr, a pažnju je počeo najviše privlačiti kad ga je Google Earth 2008. godine proglasio jednim od nekoliko prirodnih srcolikih fenomena.

Iako ga možete propješačiti za desetak minuta, te nećete baš puno toga vidjeti na njemu osim tri grobna ilirska humka (pronađeni su i mogući ostaci neistražene građevine), svejedno svi koji ga posjete ostaju bez daha.

Otočić je u privatnom posjedu obitelji Jureško, koja ga je, vidjevši marketinšku priliku, preimenovala u Otok zaljubljenih, a iako, kao što smo spomenuli, na otoku zasad nema ničega, vlasnici su pročistili nekoliko traka kako bi posadili maslinke u sklopu kojih bi se jednog dana mogla održavati vjenčanja.

Photo by: uniline.hr

Autor: 24sata.hr/wellness.hr

Share this Post