hemeroidi

Kako se osloboditi hemeroida na brz i prirodan način

Hemoroidi mogu biti izrazito bolni i negodni. Srećom, postoji nekoliko prirodnih lijekova koji su na učinokoviti i pružaju brzo olakšanje.

Glavni simptomi hemeroida uključuju krvarenje tijekom pražnjenja crijeva i svrbež, a u ovom ćemo tekstu 10 prirodnih lijekova koji će vam pomoći da se riješite neugodnih hemeroida na prirodan način.

  1. HLADAN OBLOG

Hladan oblog pomoći će da se hemoroidi smanje. Oblog će smanjiti bol i neugodan svrbež. Kad se otekline smanje smanjiti će se i bolovi koji de javljaju prilikom velike nužde. Zamotajte led u čistu krpu i primijenite ga izravno preko hemoroida. Ponavljajte postupak nekoliko puta dnevno jer će vam obloge pomoći da se stisnu krvne žile i samim time tjecati na smanjenje hemoroida.

  1. JABUČNI OCAT

Čisti i prirodni jabučni ocat je vrlo koristan u liječenju hemeroida. Za vanjske hemoroide, uzmite pamuk ili pamučnu blazinicu i nakapajte jabučni ocat. Nanesite ga izravno na hemoroide i odmah ćete osjetiti trenutno olakšanje. Imajte na umu da izravno primjenjivanje može uzrokovati lagano peckanje, ali da će brzo i učinkovito smanjiti svrab i bol. Za unutarnje hemoroide, konzumirajte žličicu octa s vodom. Ovaj pripravak će vam pružiti olakšanje od bolova i krvarenja.

  1. NAMAKANJE

Namakanje u kadi s toplom vodom može vam pružiti trenutno olakšanje od bolova i svraba te izazvati opuštanje krvnih žila. Namakajte upaljeno područje 15 -20 minuta u toploj, ali ne vrućoj vodi. Obrišite površinu lagano pomoću mokrog ručnika, tako da ne isušite upaleno poručje. Ukoliko ovu metodu budete redovito prakticirali smaniti ćete hemeroide i njihove neugodne simptome.

  1. HIDRATACIJA

Suhoća može pogoršati hemoroide i mogu uzrokovati krvarenja. Nikada ne koristite suhi toaletni papir za brisanje zahvaćenog područje jer može izazvati neželjene ogrebotine koje mogu ostaviti negativne posljedice na natečene žile. Umjesto toga koristite vlažni toaletni papir u maramicama koji nije parfumiziran i koji neće isušiti zahvaćeno područje.

  1. VJEŠTIČJA LJESKA (WITCH HAZEL)

Ljekovita biljka koja se koristi u liječenju mnogih bolesti. Kako je bogata taninima djeluje kao adstrigent, skuplja tkivo, podiže tonus krvnih žila pa je izrazito korisna kod proširenih vena, hemoroida i raznih kožnih oboljenja. Djeluje smirujuće i opuštajuće na kožu. Nanesite malu količinu na upaljeno područe I hemeroidi će zajamčeno nestati.

  1. ALOE VERA

Aloe vera je učinkoviti prirodni sastojak koji učinkovito pomaže u borbi protiv hemoroida. Protuupalno djelovanje aloe vere pomaže u rješavanju simptoma na brz i jednostavan način. Za unutarnje hemoroide, izrežite trake od aloe vere, maknite svo trnje i zatim te tzake zamrznite. Primijeniti na upaljeno područje jer aloe vera u ovom slučaju ima dvostruko djelovanje: kao hladni oblog i utječe na smanjenje upale. Za vanjske hemeroide samo nanesite gel aloe vere koji će umiriti i hidratizirati natečene vene.

  1. SOK OD LIMUNA

Antioksidansi prisutni u limunu pomažu u liječenju hemeroida. Nanesite ga izravno na upaljeno područje ili konzumirajte sok od limuna s đumbirom i medom. Nutritivne prednosti ovog napitka pozitivno će utjecati na smanjenje boli i upale.

  1. MASLINOVO ULJE

Maslinovo ulje je još jedan veliki sastojak koji pomaže u liječenju simptoma hemeroida. Sadrži anti-upalna svojstva koja smiruju uplu i smanjuju nelagodu. Osim toga, povećava elastičnost krvnih žila I na taj način smanjujući trauma kroz koje prolazite zbog tvrde stolice. Redovito konzumiranje male količine maslinovog ulja s hranom može poboljšati funkcionalnost crijeva zbog prisutnosti masnih kiselina u maslinovom ulju.

Autor: wellness.hr

Share this Post