Recept za Grofovski odrezak
Sastojci:
4 teleća odreska
0,30 kg svježih narezanih šampinjona
svježe povrće (mrkva,celer, poriluk)
Uštipci od sira:
0,20 kg brašna
0,1 l ulja
0,3 l vode
0,06 kg sira trapista
1 jaje
Priprema:
Teleće odreske začinimo i prepećemo na žaru s obje strane. Šampinjone narežemo i pržimo na ulju. Kada tekućina ispari, začinimo ih i na kraju dodamo sitno nasjeckani list peršina te ako je potrebno, zagustimo sa sasvim malo brašna. Napravimo smjesu za palačinke u koju stavimo malo naribanog krumpira. Peku se malo malo deblje palačinke. Na jedan kraj palačinke stavimo odrezak te ga s drugim dijelom palačinke preklopimo i prelijemo umakom od šampinjona. Sa strane stavimo povrće koje smo prethodno izrezali na komade i kuhali dvije minute te uštipke od sira. Za priremu uštipaka potrebno nam je brašno, ulje, voda i sol. Sve to pomiješamo i kuhamo dok se ne pretvori u gustu smjesu. Nakon što smo smjesu ohladili dodamo jaje i naribani sir te ponovo pomiješamo i pečemo u dubokoj masnoći.
Autor/photo by: Alma Radoš, PR Manager
Share this Post