ispracaj stare godinw

Ispraćaj stare godine na otvorenom, u podne ,u središtu Fužina

U Fužinama, slikovitom mjestu u središtu Gorskog kotara, organizira se svečani doček nove, odnosno ispraćaj stare godine. Veselo okupljanje uz glazbu, vatromet, zdravicu, ponudu autohtone goranske kuhinje. Manifestacija je jedinstvena u Hrvatskoj, postala je poznata i izvan granica a svake godine okupi između 5 000 i 10 000 ljudi. No, za razliku od drugih dočeka, ovaj se odvija na Silvestrovo točno u podne.

Tako će i ovog 31. prosinca u podne svi stanovnici Fužina i njihovi brojni posjetitelji dočekati novu, 2017. godinu uz pravu pučku veselicu, vatromet, kobasice, kuhano vino, domaće slastice i brojne druge specijalitete.

Proslava se održava na igralištu ispod brane, u središtu Fužina. Sedamnaesti podnevni doček u Fužinama započinje u 10:00, a goste će u glazbenom dijelu programa zabavljati grupa ‘Kocka Šećera‘. I ove godine moći će se kupiti balone na helij, na kojima će svatko moći ispisati svoju novogodišnju želju. Svi će baloni točno u podne zajedno biti pušteni u zrak.

Budući da je doček Nove godine u Fužinama iznimno popularan, pa se tako u tom mjestu u kojemu živi manje od tisuću stanovnika redovito okupi desetak tisuća ljudi, preporučujemo vam da na vrijeme rezervirate svoj smještaj, ali i mjesto za ponoćni doček ‘prave’ Nove godine. Također, ako ondje idete samo na jednodnevni izlet i stižete automobilom, svakako si ostavite vremena za traženje parkinga i eventualno pješačenje do središta grada, gdje se i odvija cijela proslava.

Ako želite izbjeći probleme s parkingom, možete sjesti na vlak ili autobus. Svakodnevno prometuje čitav niz autobusa na linijama Rijeka – Fužine i Fužine – Rijeka, a povoljno se na toj relaciji može putovati i vlakom (Rijeka – Fužine i Fužine – Rijeka).

Autor/Photo by: putovnica.net

Share this Post