Uživajte u ovosezonskim kestenima na najbolji mogući način – u slatkom kolaču.
Sočan, mekan, s prizvukom jeseni – ovaj kolač u potpunosti će vas očarati. Sladak spoj kestena i meda pun je pogodak za sve ljubitelje sezonskih gastronomskih užitaka. Pripremite jednostavan kolač za koji vam nije potrebno čak ni previše vremena i uživajte u sjajnim okusima slatke jeseni. Prije pečenja kolač možete posipati s omiljenim oraščićima kako bi dobio hrskavu površinu, a poslužiti ga možete uz sladoled, tučeno slatko vrhnje ili jednostavno – samog. Reept prenosimo s portala gastro.hr…
SASTOJCI:
- 220 g maslaca
- 180 g meda
- 80 g šećera
- 3 jaja
- 300 g brašna
- 2 žlice praška za pecivo
- 6 žlica kestena
- Prstohvat soli
PRIPREMA:
- Najprije skuhajte kestene, a kad su gotovi ubacite ih u blender i pretvorite ih u kremastu masu.
- Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
- Kalup za torte namastite maslacem.
- U zdjelicu stavite maslac, med i šećer pa ih otopite na laganoj vatri.
- Jaja umutite pa umiješajte mješavinu šećera meda i sve zajedno miksajte.
- Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa im dodajte otopljeni med i šećer.
- Na kraju ubacite pastu od kestena.
- Pecite oko 50 minuta.
- Kada kolač izvadite iz pećnice, još vrućeg premažite medom po površini.
Dobar tek!
Autor & Foto by: gastro.hr
Share this Post