dubrovnik

Festa Dubrovnik

Humanitarna zabavno – glazbena manifestacija, koja počinje 26. siječnja i traje do 2. veljače. 2017., već se dugi niz godina održava koncem siječnja, uz tradicionalnu dubrovačku zimsku proslavu – Festu sv.Vlaha i Dan grada Dubrovnika. Zabavno glazbeni program redovito je sačinjen od ponajboljih hrvatskih izvođača, uz likovne izložbe, radionice i kušaonice regionalinih vina, Festa za krajnji cilj ima humanitarnu namjenu pomoći najpotrebnijima i obnovi crkve sv.Vlaha.

HUMANITARNI KONCERT ZA OBNOVU CRKVE SV. VLAHA

Već tradicionalno, u posljednjem tjednu siječnja, kao sastavni dio ukupnog programa proslave Dana Grada Dubrovnika i Dana svetoga Vlaha, u Dubrovniku će se održati humanitarni koncert koji će okupiti dvadesetak ponajboljih interpretatora zabavne glazbe u Hrvatskoj i susjednim zemljama, koji će uz pratnju velikog revijalnog Festa-orkestra “u živo” izvesti svoje najveće hitove. Zajedno s glazbenicima i izvođačima popratnih događanja u Dubrovniku će biti oko stotinu estradnih umjetnika i djelatnika show-businessa.

Početak petodnevne manifestacije Festa Dubrovnik, po običaju počinje „Festom od Klapa“ u Kazalištu Marina Držića.Prihod od koncerta, na kojem će nastupiti desetak muških i ženskihklapa iz Dubrovačko-neretvanske županije, redovito se uplaćuje za obnovu crkve Sv. Vlaha.

ZANIMLJIV PROGRAM ZA SVE SUDIONIKE

Tradicionalno za sve izvođače priređuje se i nekoliko usporednih događanja uz pripremu koncerta i probe. Tako će svi pjevači u crkvisvetoga Vlaha imati “grličanje” – blagoslov grla, prijem kod gradonačelnice, zatim “plus – programe” u Revelinu, Dubrovnik Palaceu,Gradskoj kavani, King Richard’s pubu… Pripremljeni su i neizostavni”tratamenti” i atraktivni izleti za sve sudionike i brojne akreditiranedomaće i strane novinare. Pokretači Feste okupljeni u Udruzi Festa Dubrovnik, iz kruga su dubrovačkih entuzijasta, a dakako imaju punupotporu Grada Dubrovnika, Županije Dubrovačko -neretvanske, općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, te turističkih zajednica i gospodarskih subjekata s dubrovačkoga područja.

Priredbu, kao i prethodnih godina, organizira Udruga Festa Dubrovnik pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i županije Dubrovačko-neretvanske, općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i HRT-om.

Lokacije na kojima se održava petodnevna manifestacija:

28.01. u 20 h — Festa od klapa Kazaliste Marina Drzića
29.01. u 20 h — Neno Belan i Mediteranski orkestar – Culture club Revelin
30.01 u 22 h — Dubrovačka rock parada u suradnji s Udrugom mladih Orlando – Culture club Revelin
31.01 u 19 h — Dubrovačke operne dive u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, crkva Sv.Vlaha
02.02. od 11 h — Festa od vina u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ – Luža
05.02. u 19 h — “Na rubu pameti” – Dragan Despot, Menodrama -Kazalište Marina Držića

Share this Post