ergela lipicanaca

Državna ergela lipicanaca Đakovo

Pojam „ergela” prvi se put spominje 1506. godine, iako je osnovana još u 13. stoljeću. Na farmi se od 18. stoljeća uzgajaju konji lipicanci, a ergela je svjetski poznata po svojem uspjehu. Ergela danas posjeduje iznimno vrijedan genetski materijal, koji je također jedno od brojnih kulturnih bogatstava Hrvatske.

PASTUHARNA I IVANDVOR

Danas kao Državna ergela Đakovo, za uzgoj i selekciju konja koristi dvije lokacije – Pastuharnu, smještenu u srcu Đakova, i Ivandvor, u neposrednoj blizini grada. Osim uzgoja i selekcije konja, Ergela se bavi i dresurom čija kvaliteta se potvrđuje zauzimanjem zapaženih mjesta na konjičkim natjecanjima.

PREDSTAVE I JAHANJE

Najveća zatvorena jahaonica u Hrvatskoj pružit će Vam potpuni doživljaj naših predstava sa konjima, kao i brojnih paketa jahanja.

Jahaonica je i mjesto održavanja velikog broja preponskih, zaprežnih i dresurnih natjecanja, te je otvorena za posjetitelje i zaljubljenike u konjički sport!

ERGELA SVAKI DAN SVOJIM POSJETITELJIMA PRUŽA NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ

Državna ergela Đakovo danas predstavlja živi spomenik povijesti i tradicije uzgoja konja, a ujedno je i dom 160 predivnih lipicanaca. Ergela svojom turističkom ponudom objedinjuje kulturno – povijesni, ruralni i tradicijski doživljaj istočne Slavonije, a pri tome ujedno pružila svim posjetiteljima cjelokupni užitak druženja s konjima, vožnje fijakerom, te rekreativno jahanje.

Više informacija na linku

Autor/photo by: ergela-djakovo.hr

Share this Post