snow queen

Audi FIS Ski Svjetski kup „Snow Queen Trophy“ 2017

2017. godinu najbolje svjetske slalomašice i slalomaši tradicionalno će započeti na zagrebačkom Sljemenu. Jedanaesti puta zaredom Sljeme će ugostiti žensku, a osmi puta mušku utrku Audi FIS Ski Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“, koje će se održati 3. i 5. siječnja.

NAJPOZNATIJI SKIJAŠI I SKIJAŠICE NA SLJEMENU

Kao i ranijih godina sljemenske će utrke okupiti 150 svjetskih skijašica i skijaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata. Slalomske utrke vremenski su podešene tako da što više skijaških zaljubljenika posjeti Sljeme te se i ovog puta očekuje na tisuće navijača koji će zajedničkim snagama stvoriti prepoznatljivu atmosferu na oba natjecateljska dana.

ZAGREB JE TAKOĐER DIO NAJUGLEDNIJIH SVJETSKIH SKIJALIŠTA

Vrhunska organizacija utrka „Snow Queen Trophy“ i sjajna sljemenska atmosfera,  svrstala je Zagreb uz bok najuglednijih svjetskih skijališta – Val Gardene, Garmisch-Partenkirchena, Kitzbühela, Wengena i Val d’Isèrea te su sljemenske utrke uvrštene u „Club 5+ Ski Classics“, klub najboljih tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa. Uz to, Međunarodna skijaška federacija uvrstila je sljemenske utrke u kalendar do 2020. godine potvrdivši time veliko povjerenje Hrvatskom skijaškom savezu.

više informacija o manifestaciji na linku.

Autor: croatia.hr

Share this Post