advent u splitu

Advent i božićno-novogodišnji sajam u Splitu

Split i ove godine ima raznolik božićno-novogodišnji program, koji će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija od 26. studenog 2016. do 7. siječnja 2017.

Split se posljednjih godina nametnuo kao grad s najbogatijim adventskim programom na hrvatskoj obali, a tako će biti i ove godine. ‘Advent u Splitu’ opet će se odvijati na više lokacija, koje će prigodnim uređenjem i gastronomskom ponudom privlačiti Splićane i njihove goste.

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI SAJAM

Središnji je dio Adventa u Splitu veliki božićno-novogodišnji sajam na Rivi. Ondje su se smjestile brojne kućice, u kojima se može pronaći božićne ukrase, prikladne suvenire i darove, knjige i slično. Naravno, posjetitelji će se u nekima od kućica moći okrijepiti uz gastronomske specijalitete i čašu kuhanog vina ili neko drugo piće.

Uvijek živa i ispunjena Riva u predbožićno vrijeme odiše posebnim šarmom te je turistima, s pomalo neobičnim spojem mora i božićnog uređenja, svakako zanimljiv i privlačan prizor.

Otvorenje središnjeg splitskog božićnog sajma predviđeno je za subotu, 26. studenog u 18 sati, kada će biti upaljena prva svijeća na adventskom vijencu na Monumentalnoj fontani na zapadnom kraju Rive.

ADVENT NA PJACI 2016.

Ove se godine po treći put održava adventski program i na Narodnom trgu, popularno zvanom Pjaca. Pjaca je u adventsko vrijeme vrlo lijepo uređena te je, uz Rivu, nekako najživlji dio grada.

ADVENT NA PROKURATIVAMA 2016.

je svoj adventski sajam dobio Narodni trg (Pjaca), a 2015. godine adventski se program proširio na još jedan poznati splitski trg. Prokurative. Prokurative su prigodno okićene i ove godine te se ondje nalazi nekoliko kućica.

Autor/photo by: putovnica.net

 

Share this Post