10 najboljih wellness i spa programa u hrvatskim hotelima

10 najboljih wellness i spa programa u hrvatskim hotelima

4 Seasons Croatia predstavlja najnovije trendove u wellness i spa ponudi hrvatskih hotela.

Za sve one koji trebaju odmak od stresne svakodnevice i traže oazu u kojoj bi mogli provesti ugodan odmor, izabrali smo desetak wellness i spa ponudu hrvatskih hotela koji svojim novitetima, inovativnim i kreativnim pristupom, dižu ljestvicu wellness i spa ponude i na svjetskoj razini.

O kvaliteti ponude hotela ponajbolje svjedoči činjenica da je većina njih na listi 25 najboljih u Hrvatskoj po izboru Travelers Choicea, svjetski poznate stranice koja je bavi turističkom ponudom i putovanjima, te da su neki od njih dobitnici niza domaćih turističkih nagrada.

Neki su hoteli dobitnici međunarodnih priznanja za kvalitetu wellness i spa usluge, a koliko ta vrsta usluge postaje važna najbolje pokazuje činjenice da imamo i turistička središta koja se brendiraju kao wellness i spa oaze. Jedna od prvih takvih oaza u Hrvatskoj je Mali Lošinj, čija je turistička zajednica, osmislila brendiranje otoka kao otoka vitalnosti. Tako je nastao program „Aromaterapija na otoku vitalnosti“, kojim su obuhvaćeni i hoteli, ali i privatni lokalni iznajmljivači, koji danas gostima također nude usluge aromaterapije uz korištenje autohtonog domaćeg bilja.

Vraćanje energije i vitalnosti 

Lošinjski hotel Bellevue lani je osvojio međunarodno priznanje u kategoriji Best New Spa & Wellness property, a nudi razne individualno prilagođene luksuzne programe za opuštanje u kojima se kombinira medicinski, nutricionistički, SPA i fitness pristup te daju savjeti za poboljšanje kvalitete života. Njihov trodnevni ili sedmodnevni program, pod nadzorom liječnika i kineziologa, Renergy de Luxe i Mini Renergy de Luxe brzo će vam vratiti energiju i vitalnost. Hotel ima 5*, a u ponudi ima i mogućnost organizacije taxi leta do Lošinja iz bilo koje zračne luke u Europi.

Otkrijte tajnu Orijenta u Hamamu 

Hotel & Spa Iadera, član premium Falkensteiner kolekcije i njihov Acquapura Spa nude vam da uronite u divnu, tajnovitu kulturu kupanja porijeklom iz staroga Orijenta. Arapska riječ hamam znači „grijanje i kupanje“ te simbolizira opuštanje, osjećaj ugode i čistoću.

Boravak, kupanje i čavrljanje u orijentalnim prostorijama za kupanje predstavlja jedinstven doživljaj daleko od užurbanosti i svakodnevnice. U hamamu se tijelo i duh zajedno kupaju u blagoj toplini i nježnom svjetlu dok ugodna toplina, voda, pjena, mirisi i dodiri stvaraju kompleksno umjetničko djelo u postizanju osjećaja ugode.Nakon svakog tretmana poslužuje se suho voće i piće koje se određuje u skladu s određenim tretmanom, a hotel Iadera nudi desetak tretmana na izbor.

Ultimativna relaksacija u Potopljenim sobama

Wellness i spa zona hotela Lone 5* kao posebnost nudi Potopljene sobe, inspirirane ritualnim kupalištima židovske kulture, Mikveh, u kojima su se obavljala ritualna čišćenja. Potopljene sobe pružaju mogućnost plutanja i relaksacije na hidromasažnim ležajevima i sjedalicama, uz prigušenu rasvjetu i efekte slapova uz koje ćete doživjeti ultimativno iskustvo relaksacije i zaboraviti na sve brige. U ponudi je i veliki izbor masaža s proizvodima lokalnog podneblja te njega ruku i stopala vegan friendly proizvodima.

 

Susret s Dalekim istokom

Lideri wellnessa i spa industrije u hrvatskim hotelima – Energy clinic, u Kempinski hotelu Adriatic u Savudriji 5*, nude vam da se opustite uz njihove programe inspirirane Dalekim Istokom. U ponudi su posebne masaže: Shiatsu, Tui-Na i Tajlandska masaža te tretmani Tradicionalne kineske medicine. Uz akupunkturu, to je i Moksibucija, kod koje se koristi paljenje divljeg pelina za jačanje protoka krvi i energije te održavanje zdravlja, kao i cupping, drevni tretman koji se izvodi uz pomoć čašica i efekta vakuuma, koji stimulira cirkulaciju.

Art wellness u skladu s prirodom

Hotel Monte Mulini 5*, u svojoj bogatoj wellness i spa ponudi promiče ideju Art wellnessa, temeljenog na životu u skladu s prirodom. Ovisno o tipu kože, korisnici mogu birati između tretmana kavijarom, tartufima, pa čak i zlatom. U ponudi su  tretmani proizvodima hrvatskog brenda Esensa Mediterana, francuskog brenda Maria Galland i američkog Pevonia Botanica, baziranog na organskim proizvodima. U masaži se koriste i prva hrvatska ekološka ulja s blagotvornim učincima mediteranske aromaterapije.

Opuštanje uz toplo kamenje i ulja

U Hotelu Excelsior u Dubrovniku 5*, wellness i spa također drži Energy clinic. U ponudi se posebno  ističu tematski tuševi s hladno-toplim doživljajem te relaksirajuća masaža s vrućim uljem te masaža toplim kamenjem u kombinaciji s toplim uljima. U programu vježbanja u sklopu wellness centra posebno su popularne vježbe „5 Tibetanaca“. Među novijim programima posebno je zanimljiv program „Zdrava kralježnica“, kombinacija tehnika koja olakšava i ublažava napetost mišića u leđima, vratu i ramenima.

Otoci kao inspiracija

Wellness hotel Aurora u Malom Lošinju nudi posebne aromaterapijske tretmane unutar Laurus Slow spa centra vlasnice Anamarije Pažin Morović, koja je s Turističkom zajednicom Malog Lošinja pripremila program „Aromaterapija na otoku vitalnosti“ za male hotele i iznajmljivače. Gosti u Aurori mogu uživati u programu Susak Stres Release, s mirisom ulja origana. A Otok Unije, maslinovo ulje te ulje lovora i mirte inspiracija su za program Rejuvenation, a u ponudi su i posebni tematski programi inspirirani Lošinjem.

 

 

Autor/Photo by: Andrea Šitum

Share this Post