Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina.
Zeleni kašasti sokovi dobivaju se blendanjem svježeg zelenog lisnatog povrća i voća uz dodatak vode. Takvim se postupkom sačuvaju hranjive tvari iz voća i povrća koje bi se obradom izgubile ( kuhanjem, konzerviranjem, pečenjem…).
Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina. Miješanjem s voćem dobiva se zdravi, osvježavajući, fini sok koji je: ukusan i lagan, pun vitamina, minerala i vlakana, poboljšava izgled kože, kose i noktiju, daje potrebnu energiju i osvježenje, potiče prirodno mršavljenje, poboljšava raspoloženje, daje tijelu sve neophodne nutrijente, sprječava starenje stanica i karcinom, normalizira probavu, poboljšava pamćenje, bistrinu uma i koncentraciju, lako se priprema, mogu ga piti svi članovi obitelji.
SOK OD KIVIJA I BANANE
Sastojci:
- 2 – 3 kivija
- 2 banane
- 1 list celera
- 2 lista peršina
- 1 – 2 čaše vode
Priprema:
Kivi i bananu narežite na šnite, stavite u blender, dodajte vodu i uključite blender 1 – 2 minute. Dodajte peršin i celer i blendajte još 2 – 3 minute.
SOK OD KELJA I JABUKE
Sastojci:
- 4 jabuke
- sok pola limuna
- 5 listova kelja
- 2 čaše vode
Priprema:
Jabuku narežite na šnite i izblendajte sa čašom vode. Dodajte 5 usitnjenih listova kelja, sok limuna, ostatak vode i blendajte još 2-3 minute.
Share this Post