Zeleni kašasti sokovi

Zeleni kašasti sokovi

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina.

Zeleni kašasti sokovi dobivaju se blendanjem svježeg zelenog lisnatog povrća i voća uz dodatak vode. Takvim se postupkom sačuvaju hranjive tvari iz voća i povrća koje bi se obradom izgubile ( kuhanjem, konzerviranjem, pečenjem…).

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina. Miješanjem s voćem dobiva se zdravi, osvježavajući, fini sok koji je: ukusan i lagan, pun vitamina, minerala i vlakana, poboljšava izgled kože, kose i noktiju, daje potrebnu energiju i osvježenje, potiče prirodno mršavljenje, poboljšava raspoloženje, daje tijelu sve neophodne nutrijente, sprječava starenje stanica i karcinom, normalizira probavu, poboljšava pamćenje, bistrinu uma i koncentraciju, lako se priprema, mogu ga piti svi članovi obitelji.

SOK OD KIVIJA I BANANE

Sastojci:

  • 2 – 3 kivija
  • 2 banane
  • 1 list celera
  • 2 lista peršina
  • 1 – 2 čaše vode

Priprema:

Kivi i bananu narežite na šnite, stavite u blender, dodajte vodu i uključite blender 1 – 2 minute. Dodajte peršin i celer i blendajte još 2 – 3 minute.

SOK OD KELJA I JABUKE

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • sok pola limuna
  • 5 listova kelja
  • 2 čaše vode

Priprema:

Jabuku narežite na šnite i izblendajte sa čašom vode. Dodajte 5 usitnjenih listova kelja, sok limuna, ostatak vode i blendajte još 2-3 minute.

 

Share this Post