Idealan doručak za nedjeljno jutro. Nemasno mlijeko, bjelanjak i jaja u kombinaciji s pšeničnim kruhom glavni su sastojci tradicionalnog francuskog tosta.
Sastojci:
- 3 velika jaja
- 3/4 šalice nemasnog (1 %) mlijeka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice ekstrakta od vanilije
- 2 žličice maslaca ili margarina
- 8 kriški pšeničnog kruha
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U zdjeli pomiješajte istučene bjelanjke, jaje, mlijeko, sol i vaniliju te umutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na tavi rastopite 1 žličicu maslaca ili margarina na srednje jakoj vatri.
- Kriške kruha, jednu po jednu, umočite u smjesu od jaja, lagano, s obje strane. Postavite 3 ili 4 kriške u tavu i pripremajte dok lagano ne porumeni, 3 do 4 minute, s obje strane.
- Prebaci francuski tost u pećnicu na 1-2 minute i poslužite uz zdravi prilog ili namaz po vašem izboru.
Prehrambene vrijednosti za zdravu francuski tost po 2-kriška serviranja: oko 300 kalorija, 12 g proteina, 46 g ugljikohidrata, 9 g ukupne masti (2 g zasićenih), 56 mg kolesterola, 755 mg natrija, 6 g vlakana.
Prehrambene vrijednosti za klasični francuski tost po jednoj porciji: 570 kalorija
Autor: wellness.hr
Share this Post