Nadolazeće blagdane iskoristite za zdrave recepte koji će oduševiti sve članove vaše obitelji.
1 PUNJENA SVINJSKA PISANICA
Sastojci:
- 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 kriške slanine, nasjeckane
- 230 g cremini gljiva, tanko narezanih
- sol i svježe mljeveni papar (po ukusu)
- 1 češanj češnjaka, sitno isjeckan
- 1 žlica krušnih mrvica
- 1/2 šalice nasjeckanog svježeg peršina
- 2 svinjske pisanice (od 300 – 500 g)
- 1/2 žličice ribanog limuna
Priprema:
- Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte slaninu i kuhajte ju dok ne postane hrskava, oko 8 minuta.
- Dodajte gljive, 1/2 žličice soli i papra (po ukusu); kuhati dok gljive ne postanu mekane, oko 4 minute. Zatim dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu. Maknite tavu s vatre, promiješati sve s mrvicama i dodajte 2 žlice peršina. Zatim pustite par minuta da se ohladi.
- Potopiti 10 do 12 čačkalice u vodu kako biste spriječili da se zapale. Isperite svinjetinu i osušite. Napravite jedan dubok rez duž svakog filea; nemojte rezati sve do kraja. Otvorite meso poput knjige kako bi filei bili ravni.
- Pokrijte svinjetinu s plastičnom folijom i lagano ju potucite čekićem za meso, počevši od sredine prema van. Raširite smjesu od gljiva preko oba filea. Zatim čvrsto zamotajte svaku pisanicu i pričvrstite sve sa čačkalicama.
- Zagrijte gril tavu na srednje jakoj vatri i stavite malo maslinovog ulja. Isto tako namažite malo i pisanicu s maslinovim uljem te ju začinite sa soli i paprom. Okrećite pisanicu na gril tavi oko 25 – 30 minuta, dok ne bude spremna za serviranje, te ju pustite da se nakon toga ohladi 10 minuta.
- Pomiješajte u zdjelici preostale 3 žlice maslinovog ulja i 2 žlice peršina, naribanu limunovu koricu, sol i papar. Uklonite čačkalice iz svinjskih rolica te ih malo premažite sa smjesom iz zdjelice koju ste prethodno napravili i pisanica je spremna za serviranje. Dobar tek.
Autor: wellness.hr
Share this Post