Ovi mali zalogaji od sjemenki suncokreta i cimeta izvrsni su za vrijeme kada ste u pokretu i trebate brzo “smirivanje” gladi. Slatki med, hrskave sjemenke i orašasti plodovi čine ukusnu kombinaciju, a vitamin E i magnezij i odličan nutritivan međuobrok.
Pržene sjemenke suncokreta su popularne grickalice u Kini. Kinezi im dodaju i razne začine dok se prže pa mogu biti slatkog, slanog, kremastog okusa itd. Mi smo se malo inspirirali Kinom pa osmislili ukusne keksiće, koje ćete nositi svuda sa sobom.
Sastojci:
½ šalica sjemenki suncokreta
¼ šalica nasjeckanih badema
¾ žličica cimet ceylona
1 žličica meda
Malo krupne himalajske soli
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U maloj zdjeli smješajte sve sastojke.
- Na pleh stavite papir za pečenje, a sa žlicom vadite smjesu, male keksiće.
- Pecite 5 minuta i prije odvajanja s papira za pečenje pustite da se dobro ohlade.
Izvor: tvornicazdravehrane.com
Share this Post