Tikvice u pikantnom umaku od kokosovog vrhnja.
Sastojci
- 1 jušna žlica kokosova ulja ili ulja po želji
- 4 cm svježeg đumbira
- 1 prutić limunske trave
- 300 gr pilećih prsa
- 500 ml Alpro kokos vrhnja za kuhanj
- 1 jušna žlica ribljeg umaka
- 2 rajčice
- 1 svežanj svježeg korijandra
- 1 tikvica
- 1 limeta
- 1 jušna žlica čili umaka
- 350 g rižinih rezanaca
- 200 g mladog špinata
- 2 jušne žlice prženih sjemenki sezama
Priprema
- Na laganoj vatri u woku zagrijte ulje po želji, u ovom slučaju kokosovo ulje. Dodajte naribani đumbir, limunsku travu i na duguljaste komade narezana pileća prsa. Nakon 2 minute dodajte Alpro kokosovo vrhnje i riblji umak. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
2. Iz rajčica odstranite sjemenke te ih narežite na manje kockice. Nasjeckajte korijander te narežite tikvice na tanke rezance koristeci nož za guljenje povrća.
3. Dodajte nasjeckane rajčice, sok od limete i čili umak. U međuvremenu, prema uputama skuhajte rižine rezance.
4. Maknite wok sa vatre te dodajte špinat i tikvice. Poslužite u zdjelicama s rižinom tjesteninom, prženim sezamom i korijanderom. Za još veći užitak poslužite uz sok od limete i po želji dodajte čili umak
Autor/Photo by: alpro.com
Share this Post