bonton

Wellness bonton

Prilikom posjete wellnessu proučite wellness bonton ili  „wellness etiquete“. To su pravila koja pomažu kako bi se proces naručivanja i pružanja usluga olakšao, kako wellness klijentima, tako i wellness centrima. Navedena pravila su slična ili se ponešto razlikuju u pojedinom wellnessu:

Rezervacija usluge – najbolje je unaprijed rezervirati uslugu putem telefona, maila ili direktno na recepciji centra

Zdravstvene tegobe – zdravstvene poremećaje treba napomenuti prije korištenja usluge, kako bi se izbjegle neželjene posljedice ili kako bi Vam se preporučio koristan savjet ili prihvatljiv tretman.

Nemojte kasniti na svoj termin – najidealnije je da pokušate doći 15-tak minuta ranije kako biste izbjegli žurbu. Nakon tretmana preporučuje se odmor i opuštanje 5-10 min u prostoru za relaksaciju.

Terapeuti – ukoliko znate kojeg terapeuta želite ili preferirate muškog ili ženskog terapeuta svakako to napomenite prilikom rezervacije tretmana

Izaberite najbolje za sebe – bilo da se radi o svjetlu, glazbi, temperaturi sobe, razgovoru ili šutnji prilikom tretmana, mogućnost je koja se može prilagoditi Vašim potrebama i željama. Svojem terapeutu naglasite da želite jaču, čvršću ili laganiju, površniju ili dublju masažu.

Izbjegavajte depilacije ili brijanje prije tretmana – depiliranje ili brijanje obavite barem dva sata prije zakazanog tretmana, osobito muškarci prije kozmetičkog tretmana lica ili žene prije tretmana tijela.

Izbjegavajte obroke prije dolaska – pokušajte barem dva sata prije tretmana izbjeći obroke, također izbjegavajte alkoholne napitke na dan svog tretmana. Konzumirajte vodu prije i poslije tretmana, osobito fitness treninga, sauna ili parnih kupelji.

Redovito koristite tuširanje prije masaže, kupke i sauniranja se istuširajte koristeći šampon ili sapun, a prije ulaska u prostor oko bazena stopala umočite u dezinfekcijsko korito.

Oprema klijenta kod korištenja usluga – prije korištenja usluge u garderobi wellnessa preodjenite se u ogrtač i papuče, a svoju odjeću ostavite u garderobnim ormarićima.

Pravila tišine – govorite tiho i isključite svoje mobilne telefone, kako bi bez prekidanja uživali u tretmanu i kako ne bi remetili mir i tišinu i opuštanje drugih u wellnessu.

Djeca – djeci i mladima do 16 godina nije dozvoljeno korištenje sauna oaze.  Pojedine usluge poput masaže, kupanja u bazenu – djeci su dozvoljene samo u pratnji roditelja.

Plaćanje usluga – saznajte da li se naplata vrši prije ili poslije korištenja usluge, te imate li mogućnost plaćanja putem gotovine, bankovne i kreditne kartice, uplatom na žiro račun ili možete koristiti uslugu naplate wellness usluge zajedno s plaćanjem sobe u hotelu tzv. “plaćanje na sobu“. Za neke usluge pravne osobe mogu dobiti R-1 račun.

Share this Post