ulje za njegu bebine kože

Vitaminsko biljno ulje za njegu bebine kože

Komercijalna ulja za njegu dječje kože sadrže derivate nafte i umjetene mirise. Umjesto komercijalnih baby ulja, možete koristiti i čisto priodno hladno cijeđeno kokosovo ulje. Želite li sami izraditi vitaminski obogaćeno ulje za njegu bebine kože koje će je zdravo njegovati ii  ubrzati cjeljenje oštećene dječje kože – možete ga izraditi sa sljedećim sastojcima.

Sastojci ulja za bebe:

Upute za izradu:

U posudi uronjenoj u veću posudu sa vodom (banja marija) rastopite/ugrijte ulje kokosa. Dodajte cvjetove nevena i kamilice, na temperaturi cca 60 C. Nakon sat vremena uklonite s tople ploče i pustite da se ohladi. Hladnu smjesu procijedite kroz čistu gazu i ulijte u staklenu bočicu. Koristite za njegu dječje kože.

Želite li hladnu maceraciju stavite suhe cvjetove nevena i kamilica u suhu i čistu staklenku, prelijte ulje i pokrijte poklopcem.Čuvajte na hladnom, tamnom mjestu i svakodnevno protresite kroz 6-8 tjedana kako biste napravili raskošno svijetlo-narančasto ulje koje je sjajno za bebinu, ali i za njegu kože odraslih osoba.

Vitaminsko biljno ulje za njegu bebine kože djeluje umirujuće i ljekovito na sve vrste ekcema te smiruje nadraženu kožu

Share this Post