Napravite nešto fantastično, vegeterijanski tofu s medom i đumbirom zdrava je poslastica koja će oduševiti sve ljubitelje zdrave kuhinje.
Sastojci:
Mix za pržiti:
- 1 i ½ šalicea smeđe riže
- 2 žlice kanola ulja od uljane repice/maslinovo ulje
- 400 g čvrstog tofu-a
- 2 šalice nasjeckanih šparoga
- 2 šalice isjeckane mrkve
- 3 mljevena luka
Umak od češnjaka i đumbira:
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice svježeg đumbira
- 2 žlice meda
- ½ šalice umaka od soje
- ¼ šalice vode
- ¼ šalice vinskog octa
- ¼ šalice kanola ulja od uljane repice/maslinovog ulja
Priprema:
- Umak: sve sastojke za umak stavite zajedno i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Stavite na stranu.
- Tofu: Skuhajte rižu. Izrežite tofu na kriške i pritisnite papirnatim ručnikom da se ukloni višak vlage. Pričekajte nekoliko minuta i ponovno pritisnite. Izrežite tofu na male kocke. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kada se ulje zagrije, dodajte tofu i oko ¼ šalice umaka te promiješajte i pržite (paziti jer će umak i ulje malo prskati pa pripremite poklopac za tavu). Pržite dok tofu ne poprimi zlatno-smeđu boju. Zatim pripremljeno izvadite iz tave i ocijedite na papirnatom ručniku.
- Povrće: Vratite tavu na vatru i dodajte šparoge s ¼ šalice umaka. Kada šparoge postanu svijetlo zelene, dodajte mrkvu. Složite povrće i tofu preko skuhane riže i prelijte s umakom za bolji okus. Na kraju sve pospite sa isjeckanim mladim lukom.
Autor: wellness.hr
Share this Post