Ponekad je pravo osvježenje za želudac pojesti nešto u čemu nema mesa. Ovo je recept za vrlo ukusnu pitu punu povrća kojem zanimljivu teksturu daje mozzarella.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 20 g svježega kvasca
- 0,5 dl maslinova ulja
- 2 dl vode
- sol
Nadjev:
- luk
- češanj češnjaka
- žlica maslinova ulja
- žličica mljevene paprike
- tikvica
- brokula
- 150 g gaude
- 100 g mozzarelle
- paprika
- 1/2 šalice maslina
- žlica peršina
- žličica origana
- žumanjak
Priprema:
- U prosijano brašno dodajte ulje, sol, kvas, toplu vodu i zamijesite tijesto.
- Ostavite ga na toplome pokrivenog dok mu se volumen ne udvostruči.
- Za nadjev ogulite i nasjeckajte tikvicu, a brokulu usitnite i posolite.
- Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te popržite. Dodajte tikvicu i brokulu, pirjajte 2 minute pa dodajte sjeckane paprike.
- Pospite sve mljevenom paprikom i pržite još 2 minute.
- Maknite s vatre i dodajte nasjeckane masline pa začinite.
- Ohladite nadjev i umiješajte naribanu goudu i mozzarellu, origano i peršin.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Nauljite okrugli kalup za pečenje pa ga obložite preko rubova tijestom.
- Posložite nadjev po tijestu i prebacite rubove preko pite. Utisnite ih u nadjev.
- Premažite ih umućenim žumanjkom i pecite ih oko 35 minuta.
Autor/Photo by: 24sata.hr
Share this Post