Vegetarijanska pita - ako vam je dosadilo svaki dan jesti meso

Vegetarijanska pita – ako vam je dosadilo svaki dan jesti meso

 

Ponekad je pravo osvježenje za želudac pojesti nešto u čemu nema mesa. Ovo je recept za vrlo ukusnu pitu punu povrća kojem zanimljivu teksturu daje mozzarella.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 20 g svježega kvasca
  • 0,5 dl maslinova ulja
  • 2 dl vode
  • sol

Nadjev:

  • luk
  • češanj češnjaka
  • žlica maslinova ulja
  • žličica mljevene paprike
  • tikvica
  • brokula
  • 150 g gaude
  • 100 g mozzarelle
  • paprika
  • 1/2 šalice maslina
  • žlica peršina
  • žličica origana
  • žumanjak

Priprema:

  1. U prosijano brašno dodajte ulje, sol, kvas, toplu vodu i zamijesite tijesto.
  2. Ostavite ga na toplome pokrivenog dok mu se volumen ne udvostruči.
  3. Za nadjev ogulite i nasjeckajte tikvicu, a brokulu usitnite i posolite.
  4. Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te popržite. Dodajte tikvicu i brokulu, pirjajte 2 minute pa dodajte sjeckane paprike.
  5. Pospite sve mljevenom paprikom i pržite još 2 minute.
  6. Maknite s vatre i dodajte nasjeckane masline pa začinite.
  7. Ohladite nadjev i umiješajte naribanu goudu i mozzarellu, origano i peršin.
  8. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  9. Nauljite okrugli kalup za pečenje pa ga obložite preko rubova tijestom.
  10. Posložite nadjev po tijestu i prebacite rubove preko pite. Utisnite ih u nadjev.
  11. Premažite ih umućenim žumanjkom i pecite ih oko 35 minuta.

Autor/Photo by: 24sata.hr

Share this Post