sladoled rabarbara limun

Veganski sladoled od rabarbare i limuna

‘Oštar’, no ipak kremast, ovaj sladoled je vrhunska osvježavajuća poslastica.

Vjerojatno ste probali ili barem čuli za pitu od rabarbare, no ova je namirnica itekako dobra i za više od pečenja kolača. Sladoled je kremast, no sadrži i određenu dozu svježine rabarbare. Poslužuje se s naribanom limunovom koricom i svježim bobicama.

SASTOJCI:

  • 700 grama rabarbare
  • 1 šalica smeđeg ili običnog šećera
  • Naribana korica i sok od 1 limuna
  • 300 g svileni tofu
  • Otprilike 1 šalica bademovog mlijeka
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žlice ksantan gume

PRIPREMA:

  1. Nareži rabarbaru na male komadiće. Stavi komadiće rabarbare, limunovog soka i šećer u dublju posudu. Kuhaj na srednjoj vatri, miješajući povremeno, dok se rabarbara ne otopi.
  2. Kada se rabarbara skuha, umiješaj kokosovo ulje dok se ne otopi
  3. Kada se ohladi, premjesti miks u posudu za blendanje i dodaj svileni tofu, bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i ksantan gumu. Blendaj dok ne postane glatka smjesa
  4. Ulij mješavinu u posudu za zamrzivanje hrane. Naribaj limunovu koricu, pomiješaj i ostavi da miruje barem 12 sati
  5. Izvadi iz zamrzivača minimalno 20 minuta prije posluživanja

Wellness.hr

FOTO BY: http://www.onegreenplanet.org/

Share this Post