‘Oštar’, no ipak kremast, ovaj sladoled je vrhunska osvježavajuća poslastica.
Vjerojatno ste probali ili barem čuli za pitu od rabarbare, no ova je namirnica itekako dobra i za više od pečenja kolača. Sladoled je kremast, no sadrži i određenu dozu svježine rabarbare. Poslužuje se s naribanom limunovom koricom i svježim bobicama.
SASTOJCI:
- 700 grama rabarbare
- 1 šalica smeđeg ili običnog šećera
- Naribana korica i sok od 1 limuna
- 300 g svileni tofu
- Otprilike 1 šalica bademovog mlijeka
- 2 jušne žlice kokosovog ulja
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- ½ čajne žlice ksantan gume
PRIPREMA:
- Nareži rabarbaru na male komadiće. Stavi komadiće rabarbare, limunovog soka i šećer u dublju posudu. Kuhaj na srednjoj vatri, miješajući povremeno, dok se rabarbara ne otopi.
- Kada se rabarbara skuha, umiješaj kokosovo ulje dok se ne otopi
- Kada se ohladi, premjesti miks u posudu za blendanje i dodaj svileni tofu, bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i ksantan gumu. Blendaj dok ne postane glatka smjesa
- Ulij mješavinu u posudu za zamrzivanje hrane. Naribaj limunovu koricu, pomiješaj i ostavi da miruje barem 12 sati
- Izvadi iz zamrzivača minimalno 20 minuta prije posluživanja
Wellness.hr
FOTO BY: http://www.onegreenplanet.org/
Share this Post