veganski hamburger

Veganski hamburger od slanutka i tikvica

Ovi svijetli vegeterijanski hamburger savršen su način da se proslavi sezona tikvica. Napravljeni su od miješavine slanutka i tikvica, a začinjeni su češnjakom, crnim paprom i kurkomom.

Sastojci:

  • 420g slanutka koji mora biti osušen i opran
  • 6 debelih kriški poriluka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žličica kurkuma
  • Šaka natopljenih oraha
  • 1 žlica usitnjenih sjemenki lana
  • Crni papar
  • Morska sol
  • 1 velika tikvica, sitno naribana
  • 1 žlica rižinog brašna

Priprema:

  1. Naribati tikvice i staviti u veliku zdjelu.
  2. Staviti slanutak, češnjak, poriluk, orahe, laneno sjeme i kurkum u blender s morskom soli I crnim paprom. Dobro izmiješati.
  3. Uliti ovu mješainu s tikvicama. Dobro izmiješati žlicom ili rukama. Dodajte rižino brašno I opet promiješajte. Možete dodati nekoliko žlica vode.
  4. Uzmite pladanj za pečenje I pokrijte ga papirom za pečenje. Stavljajte jednu po jednu žlicu tijesta pa stavite na papir za pečenje.
  5. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite 30 minuta.

Wellness.hr/Onegreenplanet.org

Foto by: www.onegreenplanet.org

Share this Post