veganska bijela pizza

Veganska bijela pizza od bosiljka i špinata

Ova bijela pizza kombinira kremasti bademov bešamel umak, ricotta tofu, i veganska mozzarella. Svježi špinat i lišće bosiljka oplemenit će ovo jednostavno i ukusno talijansko jelo.

OSOBE: 4-6

SASTOJCI:

1x gotovo tijesto za pizzu

Bešamel umak:

  • ¼ šalice veganskog maslaca
  • ½ glavice crvenog luka, fino narezanog
  • 3 mljevena češnja češnjaka
  • ¼ šalice kukuruznog škroba
  • 2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
  • 1 jušna žlica limunovog soka
  • 1 jušna žlica kvasca
  • Sol i papar po želji

Tofu ricotta:

  • 100 g ekstra čvrstog izmrvljenog tofu sira
  • 1 čajna žličica soka od limuna
  • Sol i papar

Za preljev:

  • ½ šalice pakiranog mladog špinata
  • ½ šalice isjeckane veganske mozzarelle
  • 8-12 listova bosiljka

PRIPREMA:

  1. Izvadite tijesto iz hladnjaka i ostavite ga da miruje minimalno 20 minuta na sobnoj temperaturi
  2. Zagrijte pećnicu na 220 °
  3. Za bešamel, pomiješajte veganski maslac, luk, češnjak, i pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne počne biti proziran, prenosi org (http://www.onegreenplanet.org/ )
  4. Dodajte kukuruzni škrob i miješajte dok se ne formira smjesa
  5. Dodajte bademovo mlijeko, kvasac, limunov sok, sol, papar i smanjite vatru na minimum i miješajte dok se ne zgusne. Po potrebi začinite.
  6. Dodajte i sastojke za tofu ricottu i ostavite na trenutak sa strane
  7. Razvaljajte tijesto na dobro pobrašnjenu površinu i prenesite ga na papir za pečenje u plehu
  8. Tijesto premažite bešamelom. Tada dodajte špinat, tofu, a na kraju i vegansku mozzarellu.
  9. Pecite 8-10 minuta i ohladite prije nego na vrh dodate svježeg bosiljka. Tada je jelo spremno za posluživanje!

Wellness.hr

FOTO BY: http://www.onegreenplanet.org/

Podijeli s prijateljima