Ova bijela pizza kombinira kremasti bademov bešamel umak, ricotta tofu, i veganska mozzarella. Svježi špinat i lišće bosiljka oplemenit će ovo jednostavno i ukusno talijansko jelo.
OSOBE: 4-6
SASTOJCI:
1x gotovo tijesto za pizzu
Bešamel umak:
- ¼ šalice veganskog maslaca
- ½ glavice crvenog luka, fino narezanog
- 3 mljevena češnja češnjaka
- ¼ šalice kukuruznog škroba
- 2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
- 1 jušna žlica limunovog soka
- 1 jušna žlica kvasca
- Sol i papar po želji
Tofu ricotta:
- 100 g ekstra čvrstog izmrvljenog tofu sira
- 1 čajna žličica soka od limuna
- Sol i papar
Za preljev:
- ½ šalice pakiranog mladog špinata
- ½ šalice isjeckane veganske mozzarelle
- 8-12 listova bosiljka
PRIPREMA:
- Izvadite tijesto iz hladnjaka i ostavite ga da miruje minimalno 20 minuta na sobnoj temperaturi
- Zagrijte pećnicu na 220 °
- Za bešamel, pomiješajte veganski maslac, luk, češnjak, i pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne počne biti proziran, prenosi org (http://www.onegreenplanet.org/ )
- Dodajte kukuruzni škrob i miješajte dok se ne formira smjesa
- Dodajte bademovo mlijeko, kvasac, limunov sok, sol, papar i smanjite vatru na minimum i miješajte dok se ne zgusne. Po potrebi začinite.
- Dodajte i sastojke za tofu ricottu i ostavite na trenutak sa strane
- Razvaljajte tijesto na dobro pobrašnjenu površinu i prenesite ga na papir za pečenje u plehu
- Tijesto premažite bešamelom. Tada dodajte špinat, tofu, a na kraju i vegansku mozzarellu.
- Pecite 8-10 minuta i ohladite prije nego na vrh dodate svježeg bosiljka. Tada je jelo spremno za posluživanje!
Wellness.hr
FOTO BY: http://www.onegreenplanet.org/
Podijeli s prijateljima