Varivo s ječmom i gljivama za nepce koje je željno promjene

Varivo s ječmom i gljivama za nepce koje je željno promjene

Svaka kuharica ima svoje recepte, ali oni s vremenom znaju dosaditi. Varivo s ječmom i gljivama je fantastični proljetni zalogaj koji će nahraniti tijelo i oduševiti svačije nepce.

Sastojci:

  • 30 g sušenih vrganja
  • dl bijelog vina
  • žlica maslinova ulja
  • 2 ljutike
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • žličica timijana
  • prstohvat soli i papra
  • 6 dl pilećeg temeljca
  • 150 g ječma
  • žlica koncentrata od rajčice
  • 6 dl vode
  • 2 žličice soka od limuna

Priprema:

  1. U tavi zagrijte vino. Kad zavrije, maknite s vatre i dodajte oprane sušene vrganje.
  2. Ostavite 15 minuta pa ih procijedite i narežite, ali sačuvajte tekućinu.
  3. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte narezane ljutike i češnjak.
  4. Nakon pet minut dodajte narezane smeđe šampinjone, timijan, sol i papar.
  5. Kuhajte oko pet minuta pa dodajte tekućinu od vrganja. Kad zavrije, dodajte temeljac, ječam, koncentrat rajčice, vodu i vrganje.
  6. Poklopite i kuhajte od 40 do 45 minuta.
  7. Maknite s vatre i izvadite oko šalicu juhe.
  8. Izmiksajte je štapnim mikserom dok ne postane glatka te vratite u lonac.
  9. Dodajte sok od limuna, sol i papar te poslužite.

Autor/Photo  by: 24sata.hr

Share this Post