Ljeto je vrijeme lagane prehrane, te svježih ljetnih povrtnih i voćnih delicija. Ipak, ne treba zaboraviti povremeno pojesti i nešto ‘žlicom’…
Sastojci:
- 15 cvjetića od cvjetače
- ½ šalice graška
- ¼ šalice listova mente
- 1 srednja glavica luka
- 1 rajčica
- ½ žlice đumbira
- ½ žlice kurkuma u prahu
- ½ žlice crvenog čilija u prahu
- 1 žlica garam masala
- Malo soli
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- 1 žlica sjemenki gorušice
Upute:
- Kuhajte cvjetaču i grašak u vodi 5 minuta.
- Stavite 2 žlice u tavu i zagrijte ju, te stavite gorušice.
- Dodajte nasjeckani luk i kuhajte 1 minutu na srednje visokoj temperaturi. Dodajte zatim nasjeckane rajčice i đumbir pa dobro pomiješajte.
- Dodajte listove mente i dobro pomiješajte. Dodajte kuhanu cvjetaču i grašak i pomiješajte.
- Dodaj kurkuma u prahu, čili u prahu, garam masala i sol po ukusu.
- Dodajte ¼ šalice vode i kuhajte 2 minute. Dodajte kokosovo mlijeko i kuhajte pokriveno na laganoj vatri 10-15 minuta.
Autor & Foto: www.onegreenplanet.org
Share this Post