varivo

Variva kao idealan jesensko-zimski obrok

Dok zlatno doba godine broji svoje zadnje dane, vani postaje sve hladnije, naša tijela vape za obrokom koji će nas ugrijati i umiriti, pogotovo nakon napornog radnog dana. Variva od različitih hranjivih namirnica, od mahunarki do povrća, kao stvorene su za taj zadatak. Obogaćeni vrijednim sastojcima variva mogu osnažiti vaš imunitet kako biste zdravi i sretni prošli kroz najhladnije doba godine.

 VARIVO OD POVRĆA I PILETINE

Sastojci:

  • 250 g pilećih prsa
  • 1 velika crvena paprika
  • limenka graha
  • mala limenka kukuruza
  • pelati
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 1/2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 1/2 žličice ljute mljevene papričice
  • sok od pola limuna
  • peršin 

Priprema :

  • Prije svega, na sitno nasjeckajte piletinu, papriku, luk i češnjak.
  • Na malo ulja popržite najprije luk i češnjak, a zatim dodajte papriku. Nakon toga dodajte komadiće piletine te dobro posolite. Pustite 10 minuta da se piletina poprži.
  • Kada procijenite da je piletina gotova, dodajte pelate te pola temeljca. Dodajte grah iz limenke, dobro ocijeđen i ispran, kao i kukuruz te sve dobro promiješajte i ostavite da se kuha.
  • Sada, ako želite, možete dodati tjesteninu za juhu. Ne zaboravite promiješati svakih nekoliko minuta. Dodajte ostatak temeljca.
  • Kada vidite da se povrće smekšalo (i ukoliko ste stavili tjesteninu da je kuhana) počnite dodavati začine – sol, papar, papričicu, limun i peršin.
  • Kuhajte još kratko, a ako vam je varivo prerijetko dodajte malo brašna da se zgusne.

Autor/photo by: fitness.com.hr

 

Share this Post