Upoznajte Mirnu Međimorec – novu kolumnisticu wellness.hr-a

Još su stari Kinezi utvrdili da tko god da je otac bolesti, loša prehrana je njena majka, a Hipokrat je govorio da sve bolesti počinju u crijevima.

Kroz svoje obrazovanje  i rad nebrojeno sam se puta uvjerila u onu narodnu „Bolje spriječiti nego liječiti“. Promjenom načina prehrane i ostalih životnih navika te izbacivanjem loših navika i utjecaja (pušenja, alkohola, stresa itd.) iz naših života, za sebe možemo učiniti više nego što to može moderna medicina.

U današnjem modernom svijetu možemo živjeti liječenjem, većinom simptoma, bolesti koje smo razvili ili prevencijom da do njih ne dođe.  Prevencija podrazumijeva svjesnost, rad na sebi i osigurava kvalitetan i sretan život lišen straha, boli, loših stanja i kvalitete. Uravnotežena, zdrava i dobra prehrana kao i energetska potpora tijelu, duhu i emocijama siguran je put da to ostvarimo.

Hrana je onaj element na koji najviše možemo utjecati da bi spriječili bolesti. Većinu bolesti današnjice, uz genetsko naslijeđe, uzrokuje upravo unos pojedine vrste hrane, kako u kvalitativnom, tako i u kvantitativnom smislu.

O tome kako se hraniti treba početi razmišljati i primjenjivati dok smo još zdravi, a najbolje već od ranog djetinjstva kako bi zdrave prehrambene navike usvojili i zadržali što ranije.

Kroz kolumne i objave na www.wellness.hr naučit ćemo Vas sve što je potrebno o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, a da se pri tome ne odričete hrane !

JER HRANA JE BITNA, A MI SMO ONO ŠTO JEDEMO.

Autor: Mirna Međimorec, farmaceutski stručni radnik, nutricionist, Tui-na maser, voditeljica Bio Laser Studia Rijeka

Share this Post