konoplja ulje

Ulje konoplje

Ako ste u godinama kada počinjete temeljitije proučavati svoje lice u ogledalu i brojati prve (druge ili već treće) bore, ali na svoje lice želite stavljati prirodne i čiste sastojke bez kemikalija i ostalih zločestoća, priroda se pobrinula da vam ponudi siguran i zdrav anti-age proizvod – ulje konoplje!

Ovo čudesno smaragdnozeleno ulje dobro je imati na dohvat ruke. Ne samo da je odličan saveznik za održanje zdravlja tijela – primjerice pomaže kod disbalansa hormona, posebice kortizola i inzulina – nego ga se obilato koristi i za ljepotu! Kosa, koža, nokti, sve to voli upiti malo dobrog, „starog“, hladno-prešanog konopljinog ulja.

Idealan sastav i svojstva za njegu iznutra i izvana
Njegov kemijski sastav, s gotovo savršenim omjerom esencijalnih masnih kiselina omega-6 i omega-3, koje ljudsko tijelo ne može samo proizvesti nego ih nužno mora unijeti prehranom ili putem kože, vrlo je sličan mastima na našoj koži i zato se sve više upotrebljava i u prirodnoj anti-age kozmetici.

Osim esencijalnih masnih kiselina, konopljino ulje sadrži vitamin E koji pomaže kod usporavanja starenja kože.

Ne začepljuje pore, a koža ga vrlo brzo i dobro upija pa ne ostavlja mastan film na koži, zbog čega je odlično i za dnevnu i za noćnu njegu, kao i za njegu tijela.

Vraća koži vlagu, obnavlja je i oživljava pa je među najboljim uljima za suhu, zrelu, nadraženu, umornu i dehidriranu kožu.

Zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava odlično je za detoksifikaciju i čišćenje, smirivanje upalnih procesa na koži i ujednačavanje tena.

Čisto ulje ili pripravak od mješavine s eteričnim uljima ili drugim biljnim uljima možete koristiti kao dnevnu ili noćnu njegu. Isprobajte što vam najviše odgovara.

Kod izrazito suhe kože ublažit će pojavu lišajeva i ljuskastih suhih dijelova, kao i isušivanje kože nakon kupanja u bazenima, dugotrajnog boravka na suncu i u moru.

Štiti kožu od vanjskih štetnih utjecaja (sunca, vjetra, hladnoće i zagađenja).

Zanimljiv bonus primjene ovog ulja – kada redovito njegujete lice konopljinim uljem i šminka će bolje prianjati i djelovat će prirodnije na licu.

Isprobajte ovo čudotvorno ulje i pogledajte ostale prirodne proizvode iz našeg web shopa.

Izvor: biobio.hr

Share this Post