Ulje grejpa za mršavljenje, lijepu kožu i dobro raspoloženje

Ulje grejpa za mršavljenje, lijepu kožu i dobro raspoloženje

Da li ste čuli za sočan i gorak plod o kojem se godinama i godinama priča da pomaže kod mršavljenja? Eterično ulje grejpa se  počelo upotrebljavati u aromaterapiji veoma kasno. Nedavno su otkrili da ima neprocjenjive osobine – među ostalim, pomaže pri gubitku kilograma.

ETERIČNO ULJE GREJPA I GUBITAK TEŽINE

Sam grejp je vrlo popularan kad je riječ o mršavljenju, jer ima niski glikemijski indeks i reputaciju kad je riječ o topljenju “masti”. To potvrđuju razna istraživanja gdje su otkrili da ljudi koji su jeli grejp gube značajno brže na težini. Grejp snižava razinu inzulina, što stimulira topljenje masti.

NA KOJI NAČIN POMAŽE ETERIČNO ULJE GREJPA?

Smanjuje apetit i želju za slatkom. Zvuči sjajno, zar ne? Učinci su još bolji ako eterično ulje grejpa pomiješate s eteričnim uljem pačulija.

Mogu se koristiti na način da se nekoliko kapi stavi u isparivač ili se podmazu u kombinaciji s baznim uljem nanese na zapešće. Za tipičnu primjenu potrebno je voditi računa da se koristiti manje eteričnog ulja grejpa.

PROTIV CELULITA

Eterično ulje grejpa je diuretik, stoga ćete primjetiti da se nalazi u mnogim anticelulitnim uljima za i kremama.

DJELUJE ANTIBAKTERIJSKI

Ulje grejpa ubija bakterije koje u tijelo unosimo kroz hranu. Neka istraživanja su dokazala da se učinkovito bori i s bakterijama kao što su E. coli i salmonela.

PROTIV KANDIDE I UPALE MJEHURA

Također pomaže pri smanjenju gljivica i bakterija. Istraživanja su potvrdila da je ulje izvrsno i za liječenje upale mjehura. Naravno, prvo se posavjetujte s liječnikom o tome.

SMANJUJE STRES

Grejp poboljšava raspoloženje i smanjuje stres. Eterično ulje grejpa možete staviti u isparivač, na rupčić ili ga nanesite u kombinaciji s kokosovim uljem na zglob, vrat i prsa.

LIJEK

Ulje stimulira žuč i jetru, što rezultira smanjenjem glavobolja, potrebom za hranom i dodatnom konzumacijom alkohola, te pozitivno utječe na raspoloženje.

SMANJUJE POTREBU ZA SLATKIM

U narodnoj medicini se koristi za liječenje ovisnosti o šećeru.

OSVJEŽIVAČ PROSTORA

Zahvaljujući svom svježem i ugodnom mirisu, ulje je izvrsno za osvježavanje prostorija. Koristite ga u difuzoru.

PROTIV AKNA

Ulje grejpa poznato je u liječenju akni. U kombinaciji s uljem jojobe nanesite ga dva puta dnevno na zahvaćeno područje.

 

Autor/Photo by: Aroma Herbal

 

Share this Post