Muška manikura korak po korak

Muška manikura korak po korak

I kod muškaraca jednako kao i kod žena, njegovane ruke su najčešće prvo što primjetimo. Manikura je dio naše osobne higijene i o izgledu noktiju jednako treba da brinu i muškarci i  žene – jer svi moramo imati uredne ruke i nokte.

Muška manikura kroz povijest

Znate li da se u XVIII vijeku francusko plemstvo dosjetilo da dužnost manikira povjeri nekom od svojih dvorana kako bi svoje ruke učinili njegovanim i elegantnijim. Tako su okolini stavljali do znanja da se ne bave grubim fizičkim poslovima i pripadaju višem staležu.

Muška manikura – koraci i postupci

Muškarci rijeđe odlaze na manikiru u salon, iako bi izgled svojih ruku trebalo da prepuste profesionalcima. Manikura za muškarce traje oko trideset minuta i podrazumjeva nekoliko koraka:

  • Rezanje i turpijanje noktiju

Dva bitna koraka u manikuri za muškarce ili za sve, je rezanje noktiju i njihovo turpijanje. Ukoliko redovno posjećujete kozmetički salon ili nail tehničarku dovoljno je samo turpijanje. Ali ponekad imamo različita oštećenja na noktu – ili se radi o noktima koje mnogi ljudi grizu. U tom slučaju možda će biti potrebno i rezanje noktiju. Bilo da se turpijaju ili režu važno je dobiti nokte iste dužine.

  • Njega kutikule u muškoj manikuri

Iako su nokti važni,  kutikule se ne smiju ostaviti po strani. Kutikulu ili kožicu oko nokta ponekad uklanjaju, ali je najpoželjnije zadržati je – omekšati i odgurati od ploče nokta. Nakon obrade kutikula dobro je ispolirati ploču nokta.

  • Masaža i hidratacija

Kad već imamo kratke i dobro ispolirane nokte, kao i kontrolirane kutikule, vrijeme je da se prepustimo masaži i dobroj hidrataciji.  Masaža se izvodi s prirodnim uljima ili kremama za masažu. Obuhvaća dlan i gornji dio šake, svaki prst. Pomaže cirkulaciji, glatkoći kože a njeno posebno djelovanje je psihofizičko opuštanje. Prije masaže u sklopu njege ruku ili pravilne muške manikure ne možemo zaboraviti ni piling. Preporuča se jednom tjedno kako biste mogli ukloniti mrtve stanice s površine kože.

Image by krakenimages.com on Freepik