torta od jagoda

Ukusno i jednostavno: Torta od jagoda

Ako imate pri ruci rabarbaru, odlično će se uklopiti u ovaj lagani kolač, dovoljno ju je tek sitno nasjeckati i dodati u smjesu prije početka pečenja.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • ½ praška za pecivo
  • 4 žlice vrele vode
  • 500 g jagoda

Priprema:

  1. Miksajte jaja postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer.
  2. Dodajte vrelu vodu, žlicu po žlicu.
  3. Kada je šećer otopljen spremite mikser i nastavite miješanje žlicom.
  4. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
  5. Brašno dodajte smjesi jaja i polako umiješajte.
  6. Jagode nasjeckajte, dio umiješajte u smjesu, a dio posipajte preko smjese kada ju izlijete u kalup.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Savjet:

Jagoda možete dodati po želji, a dio jagoda možete zamijeniti i omiljenim pekmezom.

Poslužite ukrašeno šećerom, uz sladoled, čokoladu ili uz čašu hladnog mlijeka!

Autor/Photo by: trudnoca.hr

Share this Post