Ako imate pri ruci rabarbaru, odlično će se uklopiti u ovaj lagani kolač, dovoljno ju je tek sitno nasjeckati i dodati u smjesu prije početka pečenja.
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1 vanilin šećer
- ½ praška za pecivo
- 4 žlice vrele vode
- 500 g jagoda
Priprema:
- Miksajte jaja postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer.
- Dodajte vrelu vodu, žlicu po žlicu.
- Kada je šećer otopljen spremite mikser i nastavite miješanje žlicom.
- Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
- Brašno dodajte smjesi jaja i polako umiješajte.
- Jagode nasjeckajte, dio umiješajte u smjesu, a dio posipajte preko smjese kada ju izlijete u kalup.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Savjet:
Jagoda možete dodati po želji, a dio jagoda možete zamijeniti i omiljenim pekmezom.
Poslužite ukrašeno šećerom, uz sladoled, čokoladu ili uz čašu hladnog mlijeka!
Autor/Photo by: trudnoca.hr
Share this Post