Dobra juha je uvijek sjajan izbor za ručak, ili barem predjelo, a ova će vas upravo oduševiti!
Za ljubitelje slatkastih i gustih juha, predlažemo sjajnu kombinaciju kukuruza šećerca i račića. Juha, ali i jela s kukuruzom uvijek su pomalo slatkasta, no nama je taj okus fantastičan!
Iako je ovo gotovo tipično varivo, zbog svojih sastojaka, možete ga obogatiti i nekim novim okusima pa tako dodajte umjesto krumpira cvjetaču ili pastrnjak, možete koristiti i kokosovo mlijeko umjesto običnog i slično.
Sve što trebate uz ovu slasnu, gustu juhu jest komad hrskavog kruha i vaša gozba može početi!
Sastojci:
- 6 komada tanko odrezane slanine, narezane na manje komadiće
- 1 luk, narezan na kockice
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice glatkog brašna
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 2 krumpira, narezana na kockice
- 2 mrkve, narezane na kolutiće
- 6 šalica kukuruza šećerca
- 2 žličice soli s celerom
- 1/2 žličice papra
- 2 šalice mlijeka
- 300 g očišćenih račića
Priprema:
- Kratko popržiti slaninu – dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskava
- Dodati luk i popržiti ga da postane zlatne boje pa izvaditi slaninu i luk iz tave
- Na mast od slanine staviti maslac i pustiti da se rastopi pa dodati brašno i kratko ga popržiti – da dobije malo boje
- Zaliti temeljcem i miješati pjenjačom dok se brašno ne sjedini s temeljcem
- Dodati krumpir, mrkvu, kukuruz, sol, papar i pustiti da zakuha; poklopiti i kuhati dok se krumpir ne skuha
- Uliti mlijeko, pojačati vatru i ponovno poklopiti te pustiti da zakuha – neka kuha oko 3 minute
- Dodati račiće i kuhati poklopljeno još 3 – 4 minute
- Poslužiti odmah
Autor/Photo by: Irena Matančić/gastro.hr
Share this Post