Ukusna gusta juha s kukuruzom i račićima

Ukusna gusta juha s kukuruzom i račićima

 

Dobra juha je uvijek sjajan izbor za ručak, ili barem predjelo, a ova će vas upravo oduševiti!

Za ljubitelje slatkastih i gustih juha, predlažemo sjajnu kombinaciju kukuruza šećerca i račića. Juha, ali i jela s kukuruzom uvijek su pomalo slatkasta, no nama je taj okus fantastičan!

Iako je ovo gotovo tipično varivo, zbog svojih sastojaka, možete ga obogatiti i nekim novim okusima pa tako dodajte umjesto krumpira cvjetaču ili pastrnjak, možete koristiti i kokosovo mlijeko umjesto običnog i slično.

Sve što trebate uz ovu slasnu, gustu juhu jest komad hrskavog kruha i vaša gozba može početi!

 

Sastojci:

  • 6 komada tanko odrezane slanine, narezane na manje komadiće
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 2 krumpira, narezana na kockice
  • 2 mrkve, narezane na kolutiće
  • 6 šalica kukuruza šećerca
  • 2 žličice soli s celerom
  • 1/2 žličice papra
  • 2 šalice mlijeka
  • 300 g očišćenih račića

Priprema:

  1. Kratko popržiti slaninu  – dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskava
  2. Dodati luk i popržiti ga da postane zlatne boje pa izvaditi slaninu i luk iz tave
  3. Na mast od slanine staviti maslac i pustiti da se rastopi pa dodati brašno i kratko ga popržiti – da dobije malo boje
  4. Zaliti temeljcem i miješati pjenjačom dok se brašno ne sjedini s temeljcem
  5. Dodati krumpir, mrkvu, kukuruz, sol, papar i pustiti da zakuha; poklopiti i kuhati dok se krumpir ne skuha
  6. Uliti mlijeko, pojačati vatru i ponovno poklopiti te pustiti da zakuha – neka kuha oko 3 minute
  7. Dodati račiće i kuhati poklopljeno još 3 – 4 minute
  8. Poslužiti odmah

Autor/Photo by: Irena Matančić/gastro.hr

Share this Post