bezglutenski zapeceni pire

Ukusan bezglutenski zapečeni pire krumpir

Zaigrajte se s okusima i uživajte u zapečenom pire krumpiru bez glutena.

SASTOJCI:

  • 1 veliki crvenka krumpir, meko kuhani
  • 2 žlice crvenog čilija u prahu
  • ¼ žlice kurkuma u prahu
  • ½ žlice kumina u prahu
  • ¼ šalice brašna od slanutka
  • ¼ žlice garam masala
  • ½ žlice korijandera u prahu
  • 2 žlice ulja
  • Malo soli za okus

UPUTE:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite papir za pečenje ili foliju.
  2. Kuhajte krumpir sve dok više ne bude kvržica.
  3. Umiješajte sve sastojke (osim ulja) dok ne dobijete glatku, gustu smjesu.
  4. Prenesite pire krumpir u plastičnu vrećicu s odrezanim jednim krajem. Iscijedite pire krumpir iz vrećice u dugim redovima na već pripremljeni papir za pečenje.
  5. Lagano premažite uljem.
  6. Pecite na 180°C oko 30 do 40 minuta sve dok se rubovi ne zapeku i dok ne postane hrskav.

Autor/photo by: onegreenplanet.org

Share this Post