Zaigrajte se s okusima i uživajte u zapečenom pire krumpiru bez glutena.
SASTOJCI:
- 1 veliki crvenka krumpir, meko kuhani
- 2 žlice crvenog čilija u prahu
- ¼ žlice kurkuma u prahu
- ½ žlice kumina u prahu
- ¼ šalice brašna od slanutka
- ¼ žlice garam masala
- ½ žlice korijandera u prahu
- 2 žlice ulja
- Malo soli za okus
UPUTE:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite papir za pečenje ili foliju.
- Kuhajte krumpir sve dok više ne bude kvržica.
- Umiješajte sve sastojke (osim ulja) dok ne dobijete glatku, gustu smjesu.
- Prenesite pire krumpir u plastičnu vrećicu s odrezanim jednim krajem. Iscijedite pire krumpir iz vrećice u dugim redovima na već pripremljeni papir za pečenje.
- Lagano premažite uljem.
- Pecite na 180°C oko 30 do 40 minuta sve dok se rubovi ne zapeku i dok ne postane hrskav.
Autor/photo by: onegreenplanet.org
Share this Post